A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.06.24. 07:20 Blackwaters

Gyalogosbaráttá alakítják az Oxford Circust

London legforgalmasabb csomópontját jelentősen átformálja a westminsteri városvezetés. Korlátoznák az autós és buszos közlekedést a felszínen és a gyalogosoké, ill. kerékpárosoké lenne a terület nagy része. Ennek köszönhetően két kisebb tér lenne kialakítva az Oxford Street két oldala felé, a Regent Street vonalán maradna csak meg a motoros közlekedés. Az átalakítás célja, hogy az Oxford Street legsűrűbben látogatott központjában tisztább legyen a levegő és biztonságosabb a közlekedés. A metróknak, továbbá a hamarosan megnyíló Elizabeth Line-nak köszönhetően évente mintegy 200 milliónál is több ember látogatja meg ezt a helyet, amelyre most 150 millió fontot költenek és 2022 nyarára tervezik a megújult csomópont átadását.

1 komment

Címkék: közlekedés busz metró építészet 2022 gyalogosok 2021 Westminster ekozbenlondonban Oxford Street Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1916602938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney_2 2021.06.25. 01:12:51

Jó ötlet, ott már 20 éve sem lehetett elférni a járdán a sok niggertől :)))
süti beállítások módosítása