A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.07.28. 20:10 Blackwaters

Augusztustól karantén nélkül jöhet Angliába, akit beoltottak

uk-scotland-travel-eu-covid.jpgA könnyítés csak azokra vonatkozik, akik mindkét oltásukat felvették már és nem keleti vakcinát kaptak.

Boris Johnson megnyitja Anglia határait az amerikai és az európai polgárok előtt augusztus 2-val. Eddig hiába volt valaki beoltva, 10 nap karantén várt trá, de mostantól, ha tudja igazolni, hogy megkapta mindkét oltását, szabadon beléphet a sárgával jelölt (kevésbé fertőzött) országokból. Magyarország is ebbe a körbe tartozik. Ugyanakkor ez nem érvényes azokra, akiket keleti vakcinákkal oltottak, vagyis akik Szputnyikot vagy Sinopharmot kaptak. Őrájuk továbbra is igaz a karanténkötelezettség, mert a keleti oltásokat nem fogadta el az Európai Gyógyszerügynökség. Az a megkötés azonban továbbra is lesz, hogy utazás előtt a belépőknek friss koronavírus tesztet kell csináltatniuk, ill. miután megérkeztek, két napon belül egy újabbat is. Angliában a delta variáns nemrég terjedésnek indult, de a magas átoltottsági arány miatt, ill. az egészségügy felkészültsége miatt egyelőre nincsenek tömeges megbetegedések. Anglia után nem sokkal Skócia is bejelentette, hogy hasonló feltételekkel várja hétfőtől az európai utazókat.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia utazás eu skócia oltás járvány boris johnson 2021 ekozbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr9216641632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása