A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.10.17. 07:21 Blackwaters

Sokkolta a briteket a politikus elleni terrortámadás

david-amess-death.jpegSir David Amesst egy utcáról besétáló támadó gyilkolta meg késsel egy nyilvános fórumon Essexben.

A veterán konzervatív politikus, Sir David Amess pénteken választókerületében tarott fogadóórát, a helyi metodista templomban, amikor az utcáról besétált egy férfi és többször megszúrta késsel. Mint kiderült, a támadó egy 25 éves iszlamista férfi, Ali Harbi Ali, aki brit állampolgár szomáliai felmenőkkel. A gyors beavatkozás ellenére a politikus a helyszínen meghalt, támadóját pedig elfogták és letartóztatták. Utóbb a férfi tettét terrortámadásnak minősítették.

A fővárostól keletre található Leigh-on-Sea egyébként csendes mindennapjait felkavarta az eset. A helyiek mellett péntek óta sok politikus, köztük Boris Johnson, ill. a munkáspárti Keir Starmer is tiszteletét tette a gyilkosság helyszínén. A választókerületében közkedvelt elhunyt férfi nagy állatbarát hírében állt, ugyanakkor mint vonalas konzervatív, ellenezte az abortuszt és a melegházasságot, ill. támogatta a Brexitet. Hogy mi vezette a támadóját az idén 69 éves, ötgyerekes Amess megölésére, még vizsgálják, ugyanakkor döntés született arról, hogy szigorúbban védik a jövőben a politikusokat és ha kell, korlátozzák a nyilvános szerepléseiket. A most megölt politikus ugyanis öt éven belül a második áldozat. 2016-ban a Brexit-szavazás előtt a munkáspárti Jo Coxot gyilkolta meg egy neonáci szélsőséges.

Szólj hozzá!

Címkék: politika halál gyilkosság késelés terrortámadás boris johnson 2021 essex ekozbenlondonban Eközbenlondonban Keir Starmer


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1116723890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása