A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.01.06. 08:02 Blackwaters

Január 7-től ismét lazít Anglia a beutazási szabályokon

omikron-uk.jpegNem kell előzetes PCR és beutazás után karantén és második PCR sem. Az ok: az omikront már nem lehet kordában tartani.

Péntektől nem kell utazás előtt készült negatív PCR teszt az Angliába utazóknak. Ezzel visszaáll az októberi beutazái állapot, mikor csupán oltást igazoló papír is elég volt a beutazáshoz. Ennek oka, hogy már túlságosan domináns lett az omikron, nem tudják megakadályozni a továbbterjedését. Jelenleg kb. 200 ezres új megbetegedést regisztrálnak naponta, ilyen utoljára tavaly márciusban volt. Csak Londonban a számítások szerint minden 10. lakos koronavírusos volt az ünnepek idején. A halálozási arány ugyanakkor alacsonyabb, mint a korábbi hullám idején, naponta 250-300 fő hal meg a koronavírus következtében. Összesen eddig, a közel két év során 150 ezer ember halálát okozta a járvány. 

A PCR mellett a karanténkötelezettség is megszűnik, vagyis érkezés után nem kell karanténba vonulnia a sizgetországba érkezőknek, és a második napon újabb PCR-t (Day 2 test) csináltatnia. Ez összesen 70-80 fontnyi költségcsökkenést jelent annak, aki a britekhez készül. A Boris Johnson miniszterelnök által bejelentett lazítás ugyanakkor csak Angliára érvényes egyelőre, Skóciára, Walesre, és Észak-Írországra nem, ők maguk dönthetik el, vállalják-e a lazítással járó kockázatokat. Jelenleg Anglia a Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, továbbá a Sinopharm, Sinovac, és Covavix vakcinákat fogadja el az oltottaktól, de csak akkor, ha a beutazás előtt legalább 2 héttel megkapták már az oltást.

 

Szólj hozzá!

Címkék: anglia utazás egészségügy oltás járvány karantén 2022 omikron ekozbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus PCR


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr216805074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása