A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.09.15. 18:25 Blackwaters

Össznépi sorbanállásba torkollott II. Erzsébet búcsúztatása

queue-queen.jpegA többkilométeres sorban akár 24 órát is várakozni kell annak, aki el szeretne búcsúzni a felravatalozott uralkodótól.

Alighanem a legangolosabb módon búcsúznak a britek a napokban elhunyt uralkodónőjüktől, a 96 évesen elhunyt II. Erzsébettől: sorban állnak hozzá. A skóciai Balmoralban meghalt királynőt, akit előbb Edinburghba szállítottak, onnan pedig a fővárosba, a Westminster Hallban ravatalozták fel. Négy napon keresztül bárki leróhatja a kegyeletét, de előbb ki kell állnia egy hosszú sort. A jelenleg 6-7 kilométer hosszú embertömeg vége Southwarkban van, és a Temze partján kígyózik végig a South Banken keresztül. Nem kevesebb mint napi százezer látogatóra számítanak a szervezők, akik mobilvécéket is elhelyeztek a sorok mentén, továbbá orvosi segítséget is nyújtanak annak, aki rosszul van. A gigászi sorba nemcsak londoniak állnak, de az ország minden részéből sereglenek az emberek, a tengerentúlról is. Az ólomkoporsóba zárt királynőt hétfőn ünnepélyes szertartás keretében búcsúztatják el a westminsteri apátságban, ahol a canterbury érsek, valamint a westminsteri prépost fogja mondani a búcsúbeszédet.

skynews-queen-lying-in-state.pngA sorbanállás útja a korporsóig (forrás: Sky News)

Szólj hozzá!

Címkék: tömeg halál gyász sorbanállás búcsúztatás egyesült királyság 2022 II. Erzsébet Westminster ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6417932323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása