A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.10.01. 12:25 Blackwaters

Országos sztrájk bénítja az angliai vasúti közlekedést

commuter_trains_at_london_bridge_station_geograph_org_uk_986504.jpgTöbb szakszervezet együtt tiltakozik ma, emiatt gyakorlatilag megszűnik a vasúti szolgáltatás.
24 órás sztrájkba kezdtek a vasúti dolgozók országszerte, ami miatt ellehetetlenült a vasúti közlekedés. Jelenleg Londonból például nem lehet eljutni vasúton olyan nagyobb városokba, mint Manchester vagy Birmingham. A vonatoknak csupán 11%-a fut jelenleg, de ezeken a szerelvényeken is késésekre kell számítani. A munkavállalók elsősorban magasabb béreket követelnek, mivel egyre kevésbé tudják fedezni kiadásaikat a nagymértékű infláció miatt. Az eredetileg múlt hónapra tervezett sztrájkot II. Erzsébet halála miatt halasztották októberre. Ha nem sikerül megegyezni a következő tárgyalási fordulókon a munkaadóval, a dolgozók újabb munkabeszüntetéseket terveznek, ami hatalmas bevételkiesés a vállalatnak. A következő sztrájknapokat október 5-re, majd október 8-re tervezik. A lakosság nagyobbik hányada szimpatizál a sztrájkolókkal a közvéleménykutatók szerint.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia közlekedés pénz sztrájk vasút 2022 ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr117944434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása