A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.06.15. 16:28 Blackwaters

Ez maradt a pusztító tűz után

grenfell_1.jpgA lángba borult Grenfell Tower egy részében még ma is észleltek tüzet, de a tűzoltók kordában tartják. Egyre több halottat találnak, a kórházban ápoltak száma pedig még mindig magas. A pokoli torony most így néz ki.

grenfell_2.jpg

grenfell_4.jpg

grenfell_5.jpg

grenfell_3.jpg

képek: BBC, PA, GETTY, REUTERS

7 komment

Címkék: katasztrófa halál tűz 2017 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban Kensington Grenfell Tower Grenfell


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr3412598337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E.Katolnai 2017.06.16. 10:12:51

Tragédiák jönnek-mennek, hol ettől rémüldözünk, hol attol: ez egy folyamatos jelenség, mellyekkel semmit sem tudunk kezdeni, kivéve szörnyűlködni rajtuk többé-kevésbé saját tapasztaltaink, mentalitásunk szintje szerint.
Sok a kár Londonban, borzasztó a tragédia, az áldozatok száma meghaladhatja a százat.
A sok rosszban talán csak egy jó dolog van: a social securitynek legalább 100 segéllyel kell kevesebett fizetnie, mely összeg visszafolyik az államháztartásba. Az épületet és a környék housing commison tömbházait 80%-ban harmadik világból odaszakadt munkanélküliek lakják, akik sosem fizettek adót, állami lakásaikért minimál lakbért fizetnek, és sajnálattal irom ide, h elvesztésük (habár senki ne örül neki), nem egy polgár számára csakk kisebb mértékben tragédia.
(Rakkában ugyanezen a napon több mint 300 embert bombáztak cafattá, az sem semmi ... ugye?)

G. Wolf 2017.06.16. 10:53:50

@E.Katolnai: " akik sosem fizettek adót, állami lakásaikért minimál lakbért fizetnek, és sajnálattal irom ide, h elvesztésük (habár senki ne örül neki), nem egy polgár számára csakk kisebb mértékben tragédia."

Jól hangzik, de a közgazdaságtan ezt másképp látja (igaz egy amerikai tanulmány ottani helyzetre):

"However, over time these costs decrease quickly, and our estimates show that over a twenty-year period, refugees pay $21,000 more in taxes than they receive in benefits."

www.nber.org/papers/w23498.pdf

Simicska kibérelte Vonát a személyes bosszújára 2017.06.16. 11:00:48

Ezt is az arabok gyujtottak fol, a libsik biztos orulnek az ujabb sikeres terrortamadasnak.

sZulamith 2017.06.16. 14:09:10

Szerintem aki nem tudja átérezni, hogy milyen lehet a halál közelsége, részvéte inkább támadás, az hallgasson!

Irbisz 2017.06.16. 16:05:55

@G. Wolf:
azert az ilyen alternativ/unortodox közgazdasagtani kalkulaciokra kivancsi lennek atlagosan, nem pedig par kivalasztott egyenre vegezve- vagy akar a hazai romasagra nezve is.
a nemeteknek is az eves büdzsejük nem keves szazalekat kell a bearamlott, de munkara keptelen, es reszben akarat hianyaban dolgozni nem is akaro "menekültekre" költeni. Meg az ö allamhaztartasuknak is sok, es mindez miert?
Mert azt hittek, ezek is olyan szorgosak lesznek, es dolgozni is akaroak lesznek mint a 60-40-80-as evek török, jugoszlav vendegmunkasai, nem pedig olyan semmiterö lusta arab disznok (ez a baj, nem a muszlimsaguk), mint akik.
azota is neha megjelenik, hogy meg nyelvet sem akarnak tanulni, es hogy kb. olyan sikeres munkaintegracios programjuk mint orban elvtarsak magyar fiatalokat hazacsabito kezdemenyezese (totalis kudarc).

Kivancsi 2017.06.16. 17:23:17

igy jarunk ha pusztak es sivatagok szabad nepet panelba tereljuk aztan azok megszokasbol tuzetgyujtanak a padlon.... vagy mint a mieink a zsir uj keroban felszedtek a parkettat kiszedtek az ablakokat ajtokat... tuzelni vagy eladni... aztan az ingyee kapott kerot 1 ev alatt lelaktak mint az allatok.... 1xrubb a civilizalatlan pakiarabnegro csurhet a foldkozi tenger masik oldalan tartani.... senkinek nem lesz igy bantodasa es fajdalma... ok ott eltevegelnek a sivatagban mi meg az adokbol nem ezeket etetjuk hanem lebontjuk az 50 eves korszerutlen szar panelokat....
na de mi lesz a karvalytoke kapitalista kerobusinessel ha nem nol a sok lakatlan kero miatt evente 5% ot a londoni ingatlanok erteke??? CSOOOD lesz... inkabb jojjennek a pakiarabnegrok dogoljenek meg itt csak a sok lakas businessben utazo (tulaj, ugynokseg, epitocegek) tudjanak kaszalni!!! a tobbit senkit nem erdekel...
süti beállítások módosítása