A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.08.19. 09:44 Blackwaters

Elnémul a Big Ben négy évre

bigben-unionjack.jpgAugusztus 21-től felújítási munkák miatt elcsendesítik London ikonikus óráját, a Big Bent 2021-ig. Az időmérő az elmúlt 157 évben megszakítás nélkül működött, a harangokat azonban már volt, hogy leállították.

A jellegzetes bongó hangot adó toronyórát elsősorban azért némítják el, mert az állványon dolgozó munkások hallása veszélybe kerülne a felújítás során. A harangokat már állították le 2007-ben és előtte 1983-ban, de az óra akkor is működött. A Big Benben a 13,7 tonnás nagyharang mellett négy kisebb harang működik, amelyek 15 percenként szólalnak meg. Mostantól négy évig csak nagyobb ünnepek idején szólalnak meg, mint Újévkor. A 96 méteres Elizabeth toronyban szolgáló Big Ben a legismertebb és legtöbbet fotózott látványosság a fővárosban.

Szólj hozzá!

Címkék: karbantartás torony 2017 2021 London Westminster Big Ben Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr712747232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása