A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2014.07.19. 06:38 Blackwaters

MH-17 gyászolók: Egy újabb Lockerbie áldozatai vagyunk

_76352610_023201439-1.jpgTízre emelkedett azoknak az azonosított utasoknak a száma, akik a csütörtökön lezuhant és 298 életet követelő - nagy valószínűséggel oroszbarát ukrán szakadárok által lelőtt - MH-17-es Boeing repülőgépen utaztak Kuala Lumpurba. Mint az egyik hozzátartozó megjegyezte a The Telegraphnak: "Egy újabb Lockerbie áldozatai vagyunk. Az angol utasokat figyelmeztetni kellett volna, hogy veszélyes átrepülni azon a zónán. Meghasad a szívem, ahogy látom, a gépek most már elkerülik azt a területet. Ha ezt korábban megteszik, Richard még ma is élne." 

Az áldozatok között van Glenn Thomas, aki egykoron a BBC riportere volt, az elmúlt időszakban pedig a WHO-nak sajtós munkatársaként dolgozott. Meghalt továbbá két egyetemista diák, valamin két Newcastle United drukker, akik az Új-Zéladon játszó csapatuknak akartak szurkolni. Egyikük, a nemrég 60. születésnapját ünneplő John Alder 1973 óta követi a klubcsapat játékait és eddig egyetlen meccsüket hagyta csak ki. A Newcastle együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak, és bejelentették, hogy játékosaik a meccsen fekete karszalagot fognak viselni.

Az áldozatokat gyászolók többsége Oroszországot, személyesen pedig Putyin elnököt okolja a történtekért, aki a fegyvereket a szakadárok kezébe adta.

A miniszterelnök elítélte a gép elleni támadást és független nemzetközi vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazza. Továbbá repülőgép-katasztrófa szakértőket küld a térségbe, hogy kiderítsék, hogyan történhetett a szerencsétlenség. Rendőrök is mennek velük, ők az áldozatok földi maradványaiért felelnek.

Fotó: BBC

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa ukrajna oroszország merénylet repülőgép szerencsétlenség angliai lockerbie ekozbenlondonban Eközbenlondonban mh17


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr406523375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása