A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2014.08.31. 07:26 Blackwaters

Ezt utálják legjobban a tömegközlekedők

smelly-person-image-via-thecampussocialite.com_.pngA YouGov mintegy 1200 londoni felnőttet kérdezett meg augusztusban arról, utastársainak milyen szokásai dühítik fel legjobban tömegközlekedéskor. Tíz viselkedési szokást emelt ki a kérdőív, a válaszadóknak ezekből kellett válogatni. Noha a listán szerepelt olyan is, hogy hátizsákot visel utazáskor az útitárs vagy hogy hangosan hallgat zenét, a legjobban a szagok és fertőzésveszély aggasztja a londoniakat. Eszerint 40%-uk a személyes higiénia hiányát utálja a legjobban, vagyis ha a másik bűzlik az izzadtságtól vagy attól, hogy nem fürdött már jó ideje. Ez különösen zavaró a metrókocsikban és a többi zárt, rosszul szellőző terekben. Ezt a zavaró tényezőt szorosan, 39%-kal követi az, ha valaki köhög vagy prüszköl, de nem takarja el a száját, így növelve annak esélyét, hogy utastársai is megbetegedjenek. Ettől kicsit lemaradva, a 3. helyen végzett az a szokás, ha valaki túl hangosan beszél a telefonján. Utóbbit különösen az idősek sérelmezték. A listán szerepeltek még olyanok, hogy az utas felteszi a lábát az ülésre (ez inkább a fiataloknak nem tetszett), vagy hogy túl szagos ételt eszik. 

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés metró tömegközlekedés bűz higiénia szagok tfl yougov London ekozbenlondonban eközbenlondonban ezt utaljak legjobban a tomegkozlekedok


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr476651041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása