A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2015.03.10. 22:40 Blackwaters

Betiltották a drónozást a királyi parkokban

quad.jpgFelülnézetből akar képet csinálni a St. James's Parkról? Filmet készítene a YouTube-ra a Hyde parkban a frissen vásárolt quadcopterével? Felejtse el! Tilos lett a drónozás valamennyi királyi parkban, miután úgy ítélték meg, a repülő masinák zaja negatív hatással lehet az élővilágra és zavarja a látogatók biztonságát.

A drónozás az utóbbi időben népszerű lett Londonban. Sokan az így készített filmjeiket feltöltik a YouTube-ra és más videómegosztó oldalakra, ahol aztán ezrek nézik meg, nagy népszerűséget hozva a készítőnek. 

A repülési szabályzat kimondja, hogy drónokat nem lehet röptetni 50 méternél közelebbre emberekhez és 150 méternél közelebbre sűrűn lakott területhez. A nagyobb parkokban elvileg lenne lehetőség drónozni, de a nemrég született miniszteri rendelet kivételt tesz a királyi parkokkal, ahol ezentúl tehát tilos lesz pilóta nélküli repülőt röptetni.

via London24.com 

Szólj hozzá!

Címkék: park tiltás drón London ekozbenlondonban Hyde park Eközbenlondonban drónozás Betiltották a drónozást a királyi parkokban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr217258373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása