A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2015.11.14. 14:04 Blackwaters

Cameron: a párizsihoz hasonló fenyegetettséggel nézünk szembe

paris-st-pancras-p_3500726b.jpg

David Cameron brit miniszterelnök elítélte a Párizsban történt merényletsorozatot és figyelmeztetett: az Egyesült Királyságban is várhatóak hasonló támadások, bár mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák őket.

Még a tegnap elkövetett, több mint 120 halálos áldozattal járó franciaországi terrorcselekményt megelőzően a titkosszolgálatok figyelmeztetést adtak le, hogy az ISIS mészárosaként emlegetett Jihadi John kiiktatása miatt várhatóak támadások a nyugati városokban. Egy ilyen eseménysorozat következett be még az este Párizsban, ahol 6 helyszínen végeztek összehangolt terrortámadást szélsőségesek. A ma reggel Londonban összeült Cobra-csoport egyelőre meghagyta a brit terrorfenyegetettség szintjét súlyosnak, ami a második legmagasabb fokozat, és nem minősítette át kritikussá. Az angol rendőrség ugyanakkor megerősítette a repterek, kikötők és pályaudvarok, valamint a tömegrendezvények biztosítását. Késések várhatóak, főként a Párizst Londonnal összekötő Eurostar vonatok menetidejében is.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés halál franciaország terror merénylet bűnügy London Nagy-Britannia Cameron ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr538077892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása