A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.03.17. 10:30 Blackwaters

Kelet-London az iszlám terrorizmus melegágya

police-651880.jpg1998 óta a brit iszlamista terroristák 43%-a származott Londonból, ezen belül a kelet-londoni kerületekből. A második legnagyobb "terrorfészek" az országban Birminghamben van. A rendőrség az elmúlt négy évben mintegy 13 terrorakciót akadályozott meg.

A kelet-londoni Newham, Waltham Forest és Tower Hamlets kerületeiből származott a legtöbb olyan ember, aki iszlám terrorista akciót szervezett vagy követett el 1998 és 2015 között a Henry Jackson Society szerint. 264 bírósági ítélet született ezidő alatt, az esetek 72%-ban az elkövető brit állampolgár volt, 47%-uk teljes munkaidőben dolgozott vagy tanult. A terroristának álló személyek között egyre több a nő, számuk a vizsgált időszakban megháromszorozódott. A legtöbb iszlamista terrorista 22-27 év közötti állampolgár, szinte mind az Egyesült Királyságban radikalizálódott. Az országban a terrorfenyegetettség két éve súlyos szinten van, ami azt jelenti, hogy nagy a valószínűsége egy halálos áldozatokkal járó terrorakciónak. A rendőrség szerint komoly segítséget jelentenek az állampolgári bejelentések (telefonon a 0800 789 321 számon), amennyiben gyanús tevékenységet vagy személyt jeleznek. Ennek, valamint a titkosszolgálatok munkájának köszönhetően sikerült 2013 óta összesen 13 terrorakciót meghiúsítani.

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség terror nők bűnügy 2017 London Birmingham ekozbenlondonban tower hamlets Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2812316655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása