A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.05.07. 09:33 Blackwaters

Sétálóutcát csinálnának az Oxford Streetből

oxfordst0801a.jpgKitiltanák a taxikat és csökkentetnék a buszok számát London legforgalmasabb és egyben legszennyezettebb utcáján, a bevásárlóturizmus csúcsának számító Oxford Street-en. A tervezettől nem mindenki lelkes.

Alighanem nagy tiltakozásoknak néz elébe a városvezetés, miután napvilágot látott Sadiq Khan terve, hogy kitiltja a fekete taxikat (black cab) London legforgalmasabb csomópontjáról, ahol szinte mindig lépésben lehet haladni. A cél nem a turizmus, hanem a levegőszennyezés visszaszorítása, de a taxisok most azzal érvelnek, hogy a turisták és a mozgáskorlátozottak járnának a legrosszabbul. A változás a tömegközlekedést is érzékenyen jelentené: a jelenlegi buszforgalom mintegy 40%-kal csökkenne 2020-tól, ami 23 járat módosítását jelentené. De a polgármester nem állna meg itt: a szállítófurgonokat is korlátozná, csak bizonyos napszakban hajthatnának be a területre. Megoldást jelenthetnek az elektromos taxik, ugyanakkor a terhelés várhatóan növekedne a 2018-ban megnyíló Elizabeth Line-nal, ami plusz 50-80 ezer embert szállít majd naponta a boltjairól elhíresült utcába.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás közlekedés busz bolt taxi tömegközlekedés levegő szennyezés 2020 tfl crossrail London ekozbenlondonban sadiq khan Oxford Street Elizabeth Line


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr8412450533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása