A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.10.01. 09:01 Blackwaters

Gorilla is van Európa legforgalmasabb talált tárgyak osztályán

talalattargyak.jpgNaponta 1200 új tárgy landol a londoni tömegközlekedési vállalat (TfL) talált tárgyait gyűjtő irodájában, a Bakers Streetnél, ahol 65 ember dolgozik szüntelenül azon, hogy szortírozza és nyilvántartásba vegye a cuccokat.

Nem jellemző a nyugdíjas tempó a TfL Bakers Streetnél található talált tárgyak osztályán, ahol egy évben több mint 330 ezer tárgy köt ki. Ezek között rengeteg az elhagyott mobiltelefon, kulcs, esernyő és táska, ugyanakkor olyan ritkaságok is érkeznek ide, mint az életnagyságú gorilla, Eddie, akit végül adoptáltak a dolgozók. És bár igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a sok cucc ne ragadjon itt, mégis sokszor csak a töredékéért jelentkeznek a tulajdonosok. A sok esernyőt például alig kérik vissza, inkább vesznek újat, de a tavaly beérkezett 13 ezer kulcsból is csak másfél ezer darabot vittek el. A háromszintes raktárhelyiségben roskadozó polcok látványa jól rámutat arra, mennyire becsülik, pontosabban mennyire nem becsülik a londoniak tulajdonaikat. Még a nagy becsben tartott mobiloknak is csupán 42%-át kérték vissza azok, akik elhagyták őket. Az 1982-es Közlekedési Törvény szerint azok a tárgyak, amikért nem jelentkeznek 3 hónapon belül, automatikusan a TfL tulajdonába kerülnek. Így történhetett meg többször, hogy a munkatársak nagy esők idején ingyen osztogattak esernyőket a Baker Street állomásnál kószáló utazóknak. A legtöbb tárgy azonban egy idő után adományként végzi valamelyik charity boltban.

talalttargyak_2.jpg

talalttargyak_3.jpg

via: Guardian

Szólj hozzá!

Címkék: metró tömegközlekedés talált tárgyak tfl London ekozbenlondonban Eközbenlondonban Baker Street


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1712785980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása