A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.11.08. 08:08 Blackwaters

Tizenévesekből álló bandák tartják rettegésben Islingtont

caledonian-road-parade.jpgAz éjjeli Caledonian Road no-go zóna lett: a lakók sötétedés után nem mernek kimenni az utcára, a boltok pedig lehúzzák a redőnyt a bozótvágókkal felfegyverkezett, fiatalokból álló csoportok miatt.

Az elmúlt években sokat romlott a közbiztonság Islingtonban, London egyik legbelsőbb kerületében. Bár az egyik legdrágább városrésznek számít, és közel van a város nevezetességeihez, kiugróan magas a bűnözés, főleg az erőszakos cselekmények, amelyek jó részét fegyverrel követik el. Az egyik legfertőzöttebb rész a Caledonian Road, ami a King's Cross állomást köti össze a Holloway Roaddal. Az Islington Tribune című helyi lap nemrég riportot közölt az ottlakókkal és boltosokkal. Állításuk szerint nem ritka, hogy sötétedés után be kell zárni az üzleteket, mert fiatalokból álló csoportok bandákba verődve támadnak meg járókelőket és fosztogatnak boltokat. "Látunk nőket a bolt mellett, akiknek elveszik a telefonját a kezükből. Szeretnénk segíteni, de a srácoknál konyhakések és macséták vannak" - nyilatkozta egy helyi üzlet dolgozója, aki névtelenül nyilatkozott csak. Azért is félnek névvel nyilatkozni, mert tartanak a gyerekcsapatok bosszújától. A 10 év körüli fiatalok nem ritkán drogot terjesztenek vagy használnak, ill. verekszenek. A lakók és a boltosok több utcai kamerát követelnek, és aktívabb rendőri jelenlétet. Mint mondják, féltik a saját és az arra járó vendégek testi épségét is. A polgármesteri hivatal egykori bűnüldözési főnöke szerint ezeket a gyerekeket gyakran öregebb bűnözők kihasználják, olyan feladatokat bíznak rájuk, amiket ők nem akarnak véghezvinni. A büntethetőség korhatása Angliában jelenleg 10 éves kor.

Szólj hozzá!

Címkék: erőszak rablás polgármester bűnügy 2017 bandák Islington no-go Kings Cross Caledonian Road


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr213004720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása