A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.11.20. 09:30 Blackwaters

Nagy-Britannia a gyermekjogi rangsorban hátul kullog

kidsplayground1010a.jpgA korábbi 11. helyről a 156. helyre csúszott a szigetország a nemzetközi gyermekjogi rangsorban. Főleg azért, mivel a hátrányos helyzetű gyermekekért szinte alig tesz valamit a kormányzat.

Egy éven belül nagyot zuhant Nagy-Britannia, a Föld 6. legerősebb gazdasága a gyermekjogi rangsorban. A Child Rights Environment listáján idén már csak a 156. helyen áll, vagyis az egyik legalacsonyabb szinten. A főként az UNICEF-re és ENSZ-re támaszkodó adathalmaz szerint idén Portugália az egyik olyan állam, amely a legtöbbet tett a gyerekjogokért, míg Nagy-Britannia az egyik legkevesebbet. Elégtelen, amit ugyanis a May vezette kabinet tesz a gyermekjogokért. A diszkrimináció nőtt az elmúlt évben (részint a Brexit hatására), ez pedig hátrányosan érinti, leginkább a bevándorlók gyermekeit. Továbbá a terrortámadások miatt a muszlim kiskorúakkal szemben is nőtt az ellenségesség, az atrocitások száma. De a nem-muszlim gyermekek kapcsán is sok vád éri a konzervatívokat. Sok olyan szabály van, ami kifejezetten család- vagy gyerekellenes. Az elmúlt héten például egy magyar pár kálváriája látott napvilágot, a csecsemőjük sírása ugyanis zavarja a házban lakókat. Emiatt a házkezelő a bérleti szerződés felmondását, család kilakoltatását fontolgatja és erre minden jogi lehetősége adott. Rengeteg abúzusra is fény derült az utóbbi években, mégis nagyon kevés előrelépés történt ezen a téren. A legismertebb eset talán a 3 évvel ezelőtti, amikor kiderült, hogy mintegy 1400 gyerekkel erőszakoskodtak éveken át Rotherhamban, és a hatóságok bár tudtak erről, mégsem tettek semmit. Noha a jogi környezet alkalmas lenne arra, hogy az országban élő gyerekek kiteljesedett életet éljenek, a gyakorlat szerint ez nem működik megfelelően - áll a KidsRight Foundation közleményében. A nemzetközi rangsort évről évre kiadják, és nem feltétlen a legerősebb gazdasággal rendelkező országok teljesítenek benne a legjobban. 

fotó: Standard

Szólj hozzá!

Címkék: jog gyerek egyház kormány unicef iskola muszlim 2017 abúzus Nagy-Britannia ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr7013292843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása