A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.04.20. 09:28 Blackwaters

Több emberölés van idén Londonban, mint New Yorkban

tottenham0304b.jpgAz idei év első három hónapjában eddig 50 halottja, a Húsvét óta eltelt időben pedig további 5 áldozata van a Londonban pestisként terjedő gyilkossághullámnak. Az áldozatok továbbra is főleg tinédzserkorú fiatalok.

Több ízben írtunk már arról, mennyit romlott a közbiztonság a fővárosban az elmúlt évekhez képest. Azonban az idei év akár a 2005-ös értékeket is meghaladhatja az emberölések tekintetében. Akkor 181 halottja volt az erőszaknak, idén eddig 55. Ezzel beérte, sőt, meghaladta az amerikai metropolisz, New York idei értékeit. A két város lakossága nagyjából egyező, és demográfiailag is sokszínű, de amíg New Yorkban évek óta csökken a bűnözés, és az 1990-es években mért évi 2000-ről sikerült leszorítani 150 alá, addig a briteknél most dinamikusan nőni kezdett. Ennek okaként a rendőrség a Facebookot és más közösségi oldalakat vádolnak, ahol a fiatalok indulataikat felkorbácsolják. Tény azonban, hogy bár bevezettek már több intézkedést, de nem sikerült megállítani a késes bűnözést, és újabban több lőfegyverrel történt erőszak is történt. Legutóbb pár napja egy, a képen látható 17 éves lányt, aki rosszkor volt rossz helyen, miközben két rivális banda tagjai támadtak egymásra Tottenhamben.

tott4a.jpgTanesha Melbourne (PA)

A gyilkosságok gyakran droggal kereskedő bandák háborújából fakad, de az is előfordul, hogy hirtelen indulatból, apró semmiségekért csapnak le áldozatukra az elkövetők. Néha rablás torkollik végzetes cselekedetbe. Az áldozatok több mint harmada fiatalkorú és több mint fele 25 év alatti. Az sem segíti a bűnözés megállítását, hogy miközben terjed az erőszak, egyre kevesebb a rendőr, noha ígéretek vannak a kormánypárt részéről a helyzet felülvizsgálatára. A Met adatai szerint azonban továbbra sem Londonnak a legrosszabbak az emberölési mutatói, hanem Manchesternek.

Szólj hozzá!

Címkék: halál rendőrség erőszak gyilkosság met késelés 2018 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2913813564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása