A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.07.09. 10:05 Westminster

Pofon Theresa Maynek: lemondott a Brexit-ügyi miniszter

david_davis.jpegDavid Davis Brexit-ügyi miniszter beadta lemondását. Ez különönsen rosszkor jön az amúgy is rossz pozícióban levő brit kormányfőnek, aki körül látványosan fogy a levegő.

David Davis vezette Nagy-Britannia részéről a Brexit-tárgyalásokat egészen mostanáig. A miniszter ugyanis váratlanul beadta a lemondását, amit Theresa May sajnálattal bár, de tudomásul vett. David Davis háttérinformációk szerint csalódott, ahogy a kormányfő irányítja és a bizonytalanság felé vezeti Nagy-Britanniát. Sérelmezte, hogy a Brexit kérdéses ügyeiben, így a vámunió vagy Észak-Írország kapcsán, előbb egyeztetett legutóbb Angela Merkellel, mint saját minisztereivel. Bírálta, hogy a kormányfő ragaszkodik a szabadkereskedelemhez az EU-val, holott azt nyilvánvalóan nem kaphatná meg hard Bexit esetén, ill. hogy húzza a döntéseket, ezzel pedig gyengíti tárgyalási pozíciókat. A keményvonalas David Davis ettől függetlenül nem szeretne mást látni Theresa May helyett a miniszterelnöki székben. Az ügy pikantériája, hogy egy nappal David Davis után Boris Johnson külögyminiszter is lemondott, bírálva a kormányfőt, hogy hard Brexit helyett soft Brexitre váltana. Az ellenzék szerint May és kabinetje nem ura a helyzetnek, és döntéseivel csak katasztrófát okoz Nagy-Britanniának.

Szólj hozzá!

Címkék: politika eu kormány válság lemondás kormánypárt 2018 Nagy-Britannia Brexit Theresa May David Davis


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6914101735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása