A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.08.02. 08:22 Blackwaters

Egyre több tinédzser választja az öngyilkosságot

teen-sleep-deprivation.jpgMiközben a fővárosban 107%-kal nőtt azon fiatalok száma, akik önkezükkel vetettek véget életüknek, Anglia és Wales területén csupán negyedével emelkedett a számuk.

Nagyobb lelki nyomás nehezedik a Londonban élő fiatalokra szakemberek szerint. Ez vezethetett oda, hogy 2015/2016-ban 29-en haltak meg öngyilkosság miatt a 10-19 éves korcsoportban. A statisztikai hivatal szerint 2012/2013-ban még csupán 14 tinédzserkorú vetett véget az életének. A Centre for Young People szerint több finanszírozás lenne szükséges a mentális egészséggel foglalkozó, ill. preventív szolgálatok számára, mielőtt újabb fiatal életek mennek veszendőbe. Valentina Levi pszichoterapeuta is azt tapasztalja, hogy egyre több a hozzájuk utalt beteg, ugyanakkor ez csupán a jéghegy csúcsa és félő, hogy sok fiatal nem kerül a szolgálatok látóterébe. Nagy-Britannia legnagyobb gyerekjótékonysági szervezete, a Barnardo's szerint egyenesen krízishelyzet van, és 152 éves történetük során még nem tapasztaltak ilyet, hogy ennyire rossz legyen a tinédzserek és serdülőkorúak mentális egészsége. Felmérésük szerint minden ötödik gyerek veszélyeztetett.

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika halál betegség öngyilkosság egészségügy fiatalok 2018 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr4514032016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása