A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.10.07. 07:52 Blackwaters

Drónokkal vadásznak a rendőrök a bűnözőkre

drones-british-police-transport-london-crime-btp-met-quadcopter-trial-24-7-track-criminals-1419700.pngA minap Lincolnshire-ben sikerült egy elrabolt és megerőszakolt tinédzser lánynak segíteni, miután drónnal megtalálták a helyi rendőrök. A távolról irányítható légi szerkezetek egyre nagyobb szerepet kapnak a brit bűnüldözésben.

Akárcsak Londonban, úgy országszerte egyre több az olyan rendőr, aki kiképzést kap drón irányításából. Ezek a praktikus szerkezetek 24 órában vannak szolgálatban és akár a legeldugottabb helyekre is betekintést nyernek, hiszen madárperspektívából látnak rá mindenre. A most történt eset rávilágított ezekneknek a drónoknak a hasznosságára. A rendőrség hívást kapott hajnalban a 999-es számra egy fiatal lánytól, aki azt állította, hogy megerőszakolta egy férfi, és hogy nem tudja, hol van, csak valami elhagyatott gyárépületet lát magas kerítésekkel. A hívás Lincolnshire-ből érkezett, a helyi kapitányság képzett drónpilóta segítségét kérte, aki hőkamerával felszerelt készülékkel indult a lány nyomába. A leírások alapján meg is találta őt, a kelet-angliai Bostonban, a támadójával együtt. A rendőrség, miután azonosította a gyárépületet, kiszállt a helyszínre, ahol elfogta és letartóztatta a 30 év körüli férfit, míg a lányt speciális ellátásban részesítették. Egy héttel ezelőtt szintén drón segítségével találtak meg egy otthonából eltűnt demenciás férfit. A rendőrök nem titkolt célja, hogy egyre több egységnél vethessenek be drónokat. Még az idén 40 rendőr kap speciális kiképzést az irányításukra.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia rendőrség erőszak fejlesztés bűnügy 2018 drón ekozbenlondonban Eközbenlondonban drónozás Lincolnshire


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr7014286169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása