A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.10.12. 09:33 Westminster

Bizarr álláshirdetésben toboroz a kormány stresszkezelő szakembereket

543137498.jpgFeladatuk elsősorban stressztűrési tanácsadás lenne abban az esetben, ha a Brexit során Nagy-Britannia alku nélkül hagyná el az Európai Uniót. Akár évi 50 ezer fontot is lehet keresni a munkával, amihez stratégiai gondolkodás és kommunikációs képesség kell.

Egyelőre 9 hónapra keres a kormány lakásügyekért, közösségi és önkormányzati problémákért felelős minisztériuma olyan szakembereket, akik felkészítik és segítik a lakosságot a várható nehézségekre abban az esetben, ha az ország nem tudna megállapodni a jövő tavaszi határidőig az Európai Unióval. A hirdetést a minisztérium stressztűrésért és vészhelyzetekért felelős osztálya jelentette meg, mivel nagy a félelem atekintetben, hogy zavargások lehetnek az alku nélküli Brexit miatt. Van is miért aggódni, hiszen több előrejelzés szerint közvetlenül a Brexit után megugranak az árak (a kötelező vámok miatt) és készlethiány léphet fel alapvető élelmiszerekből és gyógyszerekből, továbbá civil megmozdulások várhatóak. Noha a jelenlegi konzervatív kabinet mindenhol azt kommunikálja, hogy mindent megtesz az alku nélküli Brexit elkerülése végett, a valóság egyelőre más képet mutat. A Nemzetközi Valutaalap, az IMF szerint Nagy-Britannia megzuhanását az egész világ megérezné, súlyosan fenyegetve a nemzetközi pénzügyi stabilitást. Az EU letett egy javaslatot az asztalra, ami Észak-Írországot bent tartaná a közös piacon (így nem lenne vámhatár a két rész között), de az Egyesült Királyság többi részét ez nem érintené. Theresa May ugyanakkor ragaszkodik az ország területi integritásához és egész Nagy-Britanniát bent tartaná a vámunióban, miközben nem kellene követni az EU egyik rendelkezését sem. Ameddig valamelyik fél nem enged, a patthelyzet tovább tart és egyre valószínűbb, hogy szükség lesz tavasztól a kríziskezelő szakemberekre.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia politika munka eu válság miniszterelnök angolok egyesült királyság északír 2018 2019 ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit Theresa May


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr7614294639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása