A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.10.26. 09:05 Blackwaters

Negatív csúcson a késes bűnözés

knife_2331704b.jpgEgy év alatt több mint 14 ezer késsel elkövetett bűncselekmény történt a fővárosban, ami 15%-kal több eset, mint egy évvel korábban, a statisztikai hivatal adatai szerint. Nagy a nyomás emiatt a rendőrségen és a főpolgármesteren.

Késes támadásban 91 ember vesztette életét 12 hónap alatt, de 5570 fő könnyebben vagy súlyosabban megsérült. 170 esetben szexuális erőszakhoz használtak kést, és 8363 esetben rabláshoz, ami statisztikusok szerint a valaha elkövetett legmagasabb arány. A bűnözés egyébként is drámaian nőtt az elmúlt időszakban, aminek a fő okai, hogy egyre kevesebb a rendőr az utcákon, továbbá, hogy a drogterjesztő bandák folyamatos háborút vívnak egymással a területekért, és az sem utolsó szempont, hogy növekszik a drogfogyasztók aránya. A rendőrség és szakemberek már keresik a megoldást a járványszerűen terjedő bűnözés megfékezésére. Ezek egyike az az intézkedés, hogy ha a rendőr spontán ellenőrzéskor kést vagy kábítószert talál valakinek, azt lefoglalja és az illetőt letartóztatja. A másik az ún. glasgowi modell, amely oktatáson, mentálhigiénés programokon alapul. Utóbbival a skótoknál felére tudták csökkenteni a késes bűnözést pár év leforgása alatt.

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika halál rendőrség erőszak rekord késelés bűnügy bandák 2018 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr8714309509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása