A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2019.02.08. 08:34 Blackwaters

Újra pusztítanak a viktoriánus korabeli betegségek

royal-berkshire-hospital.jpegAz elmúlt években megtöbbszöröződött a skarlátos, szamárköhögéses, köszvényes, tuberkulózisos betegek száma. A fő ok a szegénység és az oltásellenesség.

Riasztó számban emelkedik az olyan betegek száma, akiknek panaszai egy, korábban már leküzdött betegséghez tartoznak – írja a Guardian és a CNN. A Dickens korában gyakori tüdőbetegséggel, a tuberkulózissal több mint 2500 esetben találkoztak az egészségügyi intézmények dolgozói tavaly. A köszvénnyel küzdők aránya 38%-kal nőtt egy év alatt, míg a szamárköhögésessel küzdőké 59%-kal. Szakemberek szerint a rossz anyagi körülmények és hátrányos helyzetben élők a legveszélyeztetettebbek, ők gyakran az alapvető orvosi ellátáshoz is nehezen jutnak hozzá. A rossz higiéniás körülmények tovább rontanak a helyzeten, ahogy az oltásellenes mozgalmak is. Az ellenzéki Munkáspárt egészségügyi miniszterjelöltje szerint a konzervatív kormányzás éveiben, az elmúlt nyolc évben, az egészségügy visszafejlődött és a várható élettartam stagnálni kezdett. A kormány szerint azonban az egészségügyben sok fejlesztés történt és például a rákosok túlélési esélyei sosem voltak olyan jók, mint most. A kórházak adatai szerint viszont 52%-kal nőtt 8 év alatt azok száma, akiknek a betegsége valaha százezreket ölt meg, de amiket már egyszer sikerült leküzdenie az angol egészségügynek.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia politika betegség egészségügy egyesült királyság 2019 NHS Dickens ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr7214603568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása