A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.03.23. 22:40 Blackwaters

Három hétig kijárási tilalom lesz az Egyesült Királyságban

london-lockdown-coronavirus.jpgDrákói intézkedést hozott a kormány: csak indokolt esetben hagyhatják el otthonaikat a lakosok. Országos karantén jön.

422 halottja és 8077 igazolt fertőzöttje van az Egyesült Királyságban eddig a koronavírus járványnak. A legtöbb megbetegedés a fővárosban van, de gyakorlatilag az ország minden részén van már fertőzött ember. Az elmúlt héten számos intézkedés született, hogy megállítsák a járvány gyors terjedését: bezártak az iskolák és mozik, majd az éttermek és pubok is, de úgy tűnik, mindez nem volt elég arra, hogy fékeződjön a járvány terjedése. Ráadásul sokan nem tartották be a kormány kérését, hogy maradjanak otthon, ezért Boris Johnson bejelentette, hogy bezárat minden olyan boltot, amely nem élelmiszert vagy gyógyszert árusít és megtiltja, hogy a lakosok az utcán mászkáljanak, egy ember maximum egy másikkal találkozhat csak, azt is indokolt esetben, és aki megszegi az előírásokat, az súlyos büntetésekre számíthat. A lakosok így élelmiszerért, gyógyszerért mehetnek kizárólag, illetve akinek a munkája indokolja, az munkába. A kormány célja a három hetes kijárási tilalommal, hogy megállítsa a koronavírus gyors terjedését, amely már így is hatalmas nyomást helyez az egészségügyi rendszerre és a brit gazdaságra is. Johnson bejelentését az alábbi videóban tekinthetik meg:

Szólj hozzá!

Címkék: halál kormány egészségügy miniszterelnök tiltás járvány 2020 egyesült királyság élelmiszer boris johnson Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr715549528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása