A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.08.15. 07:33 Blackwaters

Viharok és árvizek vetettek véget a hőhullámnak

flood-uk-2020-summer.jpg1961 óta nem volt olyan tartós hőség, mint az elmúlt egy hétben. Most a viharok és esőzések okoznak problémát.

Hat napon keresztül meghaladta a 34 fokot a hőmérséklet a brit fővárosban és Anglia egy részén, amire több mint 50 éve nem volt példa. Egy hete Heathrownál 36,4 Celsius fokot is mértek. A 133 éves Hammersmith hidat is le is kellett zárni gyalogosok elől, mivel jelentősen romlani kezdett a repedések állaga a hőségben. Több helyen vízvételi korlátozásokat vezettek be, így háztartások százai maradtak víz nélkül, főleg West Sussexben. Ennek a forró időszaknak vetett véget most egy front, és a vele járó nagy mennyiségű csapadék. A heves esőzések miatt Skóciában földcsuszamlás volt, 218 embert kellett szükségszállásokra elhelyezni, míg Angliában utakat, pincéket öntött el a víz. A meteorológusok előrejelzése szerint a következő napokban további esőzések várhatók, helyenként akár 40-50mm csapadék is hullhat, emiatt villámárvizek alakulhatnak ki. Gyakoriak a villámlások is, amik tüzeket okozhatnak.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia időjárás nyár skócia eső hőség 2020 London sussex Heathrow ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5516140146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása