A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.09.11. 07:34 Blackwaters

Magyarország karanténlistára került

camden-street-art-covid.jpgSzombat hajnaltól, aki Magyarországról megy az Egyesült Királyságba, két hétre karanténba kell vonulnia.

Magyarország már korábban karanténlistára helyezte az Egyesült Királyságot, így aki hazalátogatott nyáron, annak két hétre karanténba kellett vonulnia, vagy bemutatnia két egymást követő negatív Covid-tesztet. A briteknél nyáron se javult lényegesen a helyzet, sőt, az utóbbi időben mind több új esetet jegyeznek fel, jelenleg napjában 2-3000 új betegről tudni. Eddig összesen közel 360 ezer ember betegedett meg és 40 ezernél is több halottja volt a szigetországban a koronavírus okozta járványnak. A drámaian romló magyar mutatók miatt azonban most a brit hatóságok is léptek: az olyan országokra, ahol 100 ezer emberre legalább 20 fertőzött jut, karanténlistára kerül. Magyarországon ez a szám 30-nál is magasabb, így már egy listán szerepel Portugáliával, Franciaországgal, Spanyolországgal, és Horvátországgal. A karanténban az érintettek nem hagyhatják el otthonukat, a bevásárlást is másra kell bízniuk, a kivételt azok képzik, akik egyedül élnek. Aki megszegi a karantént, ezer font büntetést kell fizessen. Repülőjáratok egyelőre a belépési korlátozás ellenére vannak: a fapadosok Budapestről a legtöbb brit nagyvárosba mennek, igaz, jóval ritkábban, mint korábban.

kép: Twitter

Szólj hozzá!

Címkék: anglia utazás magyarország szabály járvány 2020 egyesült királyság repülőgép ekozbenlondonban Eközbenlondonban Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6616196940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása