A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.12.01. 06:40 Blackwaters

Egyezség született a Csatorna szigorúbb ellenőrzéséről

migrant-channel-uk-france.jpgA jövőben szigorúbban ellenőrzik a Csatornát, ahol idén több mint 8000 migráns próbált átjutni csónakokkal a britekhez.

Évek óta népszerű illegális átkelőhely Franciaország és az Egyesült Királyság között a La Manche csatorna, avagy a Channel. A mintegy 50 km hosszú távot jórészt csónakokkal teszik meg a menekültek, de nem egyszer utasszállító hajókon, vagy kamionokban, de találtak már embereket a Eurostar tenger alatt futó, egyébként zárt pályáin is. 1999 óta mintegy 300 ember halt meg az átkelések során, és míg tavaly alig 2000 ember próbálkozott, idén már négyszer annyi. Priti Pratel brit belügyminiszter és Gérald Darmanin francia belügyminiszter most aláírt egy szerződést a két állam között, amelynek célja, hogy megszüntessék az illegális migrációt. Ennek keretében megkettőzik a francia rendvédelmi állományt és 150 km szélességben ellenőrzik azokat a francia területeket a jövőben, ahol az embercsempész-hálózatok szoktak próbálkozni. Fejlesztik az ellenőrzéshez használt eszközparkot is: a jövőben kamerarendszerekkel, drónokkal, és éjjellátókkal dolgoznak majd a határőrök. Az intézkedésektől azt várják, hogy visszaesik az illegális migráció és elkerülhetőek lesznek a felesleges halálozások. Több jogvédő szervezet, például az Amnesty International bírálta az egyezményt, amelyet csalódást keltőnek nevezett.

 

3 komment

Címkék: politika halál franciaország víz 2020 migráció egyesült királyság belügyminiszter migráns Channel Csatorna ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2116306228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Visceroid 2020.12.02. 22:41:36

De ez egyébként nem rasszizmus? Azok az emberek menekültstátusszal rendelkeznek az EU-n belül, tehát oda mennek, ahova akarnak, nem? Akkor miért korlátozzák őket?

chrisred 2020.12.03. 10:17:46

@Visceroid: Igen, egészen pontosan a schengeni határon belül oda mennek, ahová akarnak. De az Egyesült Királyság soha nem volt a schengeni zóna része, most meg már az EU-nak sem.
süti beállítások módosítása