A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.02.22. 19:00 Blackwaters

Fokozatos lazításba kezd Anglia

covid-boris-vaccine.jpegElső lépésben az iskolába engedik vissza a gyerekeket. A beoltottak száma már meghaladja a 17 milliót.

Boris Johnson bejelentette, hogy négy lépésben, az egyes lépések közt többhetes intervallummal kezd lazításba Anglia. Ennek első felvonása, hogy március 8-tól visszaengedik a gyerekeket az iskolákba. A középiskolásoknak azonban maszkot kell majd viselniük az osztálytermekben. Az idősotthonok lakói egy – előre megnevezett – látogatót fogadhatnak ekkortól. A következő lépés március végén várható, amikor megengednék, hogy akár hat fő is találkozzon szabadtéren, illetve két különböző háztartásból együtt lehessenek emberek, kültéren. A szabadtéri strandok is megnyílnának ezzel együtt. A következő nagyobb nyitás április közepén lenne, amikortól a könyvtárak, a pubok (először csak a terasz rész), az éttermek, és a fodrászatok újranyitnának, az egyetemi hallgatók ekkortól találkozhatnának újra először személyesen oktatóikkal. Ezeket az intézkedéseket Húsvétkor felülvizsgálják. Ha nincs ok a visszazárásra, folytatódik a lazítás áprilisban és májusban. A teljes nyitást júniusra prognosztizálják, ekkora ugyanis már jelentős átoltottság érhető el a szigetországban, ahol immár 120 ezer áldozatot szedett a járvány és több mint 4 millióan fertőződtek meg. Jó hír ugyanakkor, hogy az oltásokkal a tervezett ütemben haladnak a hatóságok, már 17,5 millióan megkapták az első adag vakcinájukat az Egyesült Királyságban, májusra pedig valamennyi 50 év feletti felnőtt beoltását tervezik. A kormány szerint júliusra érhető el, hogy minden felnőtt megkapja legalább az első adagot.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia gazdaság pub étterem iskola fertőzés vakcina nyitás oktatásügy boris johnson 2021 ekozbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6116435924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása