A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.11.20. 16:00 Blackwaters

Nem házasodhatnak többé 18 év alattiak

child-marriage.jpegA kiskorúak védelme érdekében szavazták meg a brit képviselők az új rendeletet, amely tiltja a gyerekházasságot.
Eddig Angliában és Walesben a 16 és 17 évesek szülői beleegyezéssel házasodhattak, de a még fiatalabbak nem regisztrált, főként vallási szertartásokon vehettek részt. Ennek vet véget az új szabályozás, amely egységesen megtilt mindenféle gyerekházaságot 18 év alatt. A tapasztalatok ugyanis azt mutatatták, hogy sok fiatalnál ezek a fiatalkori házasságok olyan kényszerházasságok voltak, amelyek a gyerekek kizsákmányolásához vezettek. Csak az elmúlt 12 hónapban 76 ilyen gyerekházasság történt az Angliában és Walesben, volt köztük olyan házasodó, aki nemrég töltöttte be a 7 évét. De a 16 és 17 évesek körében is sokszor erőszakkal vették rá a gyerekeket házasságra, és körükben többen fizikai és lelki bántalmazásoktól szenvedtek. Ez a gyakorlat pedig generációról generációra szállt, vagyis a gyakorlat továbböröklődött a családokon belül. Mostantól a gyerekházasságért akár 7 év börtön járhat, amelyet nem a gyereknek, hanem a házasságot lehetővé tevő szülőknek, és a nem kiskorú házasodónak kell letöltenie. Azokra is vonatkozik ez a rendelet, akik külföldre viszik a gyereket, hogy ott kényerítsék házasságra. A rendelkezést ellenszavazat nélkül fogadta el a parlament.

10 komment

Címkék: anglia család gyerek szavazás erőszak parlament házasság 2021 Wales ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1316760408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Visceroid 2021.11.21. 22:08:31

Szörnyűek ezek a britek. Talán kellene hozzájuk pár migráns Indiából vagy Pakisztánból és akkor nem lennének ilyenek.

Almandin 2021.11.22. 02:11:51

@Visceroid: Pont a muszlim bevándorlóknál dívik ez a dolog. A kényszerített házasság Európában már régen kiment a divatból. Amúgy ez nem egy logikus törvény. Ugyanis a harmadik világbeli bevándorló szülők ezután meg fogják várni, amíg a gyerekeik betöltik a 18. évüket és utána kényszerítik házasságra őket.
Nem vagyok annak a híve, hogy túl fiatalon házasodjanak emberek, de 16 felett azért már nem kifejezetten gyermekházasságról van szó. Magyarországon 50-60 éve faluhelyen még sok lány férjhez ment 16-17 évesen. Nem mindig a szülők akaratából, egyszerűen csak azért, mert akkoriban divat volt megházasodni, ha szerelmes lett valaki, valamint a parasztlányok sokszor csak 8 általánost végeztek. A mai hazai törvények szerint gyámhatósági engedéllyel lehet 16-18 közt házasodni. Ma inkább csak a romák házasodnak ennyire fiatalon. A magyaroknál ilyen idős korban többnyire már van párkapcsolat, de bolondnak is néznék azt, aki házasodni akarna ennyi idősen. Egyébként én se tartom okos döntésnek, ha valaki ennyire fiatalon köt házasságot.

Örömhernyó 2021.11.22. 03:18:27

@Almandin: Szerintem ez a törvény egy látszatintézkedés. Elmondhatják a hülye angolok, az angol hülyék (Gyalog galopp), hogy tettek valamit a gyerekek védelméért. Pedig a házasság nem a fő probléma. A fő probléma az, hogy a lányok teherbe esnek (a pakik házasságon belül, az angolok, írek, skótok meg csak egy hétvégi ivászat során beléjük ürítő chav takonypóctól).

A pakik majd megvárják a lany 18. életévét, aztán adják hozzá az unokatestvéréhez. Mert ez a fő gond, hogy a pakik, indiaiak közeli rokonságban házasodnak, ezért rengeteg a defektes gyerek náluk. A defektes gyerekre nagyobb állami támogatás vehető fel (mint a ciganyoknál annak idején, direkt csavarlazítózott az anya, hogy idióta gyereke legyen, akire felvehet extra családi pótlékot). A rokonházasságot meg nem tiltják.

Jártam sok-sok éve egy vidéki magyar középiskolában látogatóban (egyben szakmunkásképző, vendéglátóban. Ott se a házasság volt a probléma, hanem hogy 16 éves lányok sorban estek teherbe. Aztán áttették őket OKJ-s képzésre, ami nem jár egész napos kötelezettséggel, így járhattak terhesgondozásra, leszülhettek. Persze ők aztán az OKJ-s képzést se végezték el, lettet munkanélküliek, gyerekkel, a gyerek apja meg egy hasonló link tizenéves lévén nem tudta és nem is akarta támogatni őket. Ez a fő gond.

Ismerek olyan skandináv nőt, aki tizenévesen összejött leendő férjével, nagyon korán lettek gyerekeik, DE! a nő utána orvosi egyetemre ment a gyerekek mellett. Más kultúra.

Real_Time 2021.11.22. 06:20:47

18 éves kor felett se érdemes házasodni, kivétel aki nőnek született, az tud lóvét leakasztani a válással. A hipergámia úgyis garantálja hogy a férj keres majd többet. Ez persze a bennszülött európaiakra vonatkozik, nem az újangolokra,amire ez a törvény született.

Örömhernyó 2021.11.22. 07:06:10

@Real_Time: Indiai, paki családok annyira szabadulni akarnak a lányuktól, hogy hozományt adnak a vőlegénynek. Viszont a csaj később jó eséllyel élete végéig a férj eltartottja lesz. Szóval sehol se egyszerű a férfiak élete. De hagyományos társadalmakban legalább a nő tisztaságát garantálja a családja.

Fehér társadalmakban meg széttaposott kozákkucsmára emlékeztető nemi szervű nők is igényeskednek, válogatnak, ha van is valami munkájuk, a férj pénzét fogják költeni, mert hát a férfi azért van, hogy hazaadja a fizetését. Azért tanult, dolgozott, túlórázott, takarékoskodott, vett ingatlant, hogy aztán egy nő beleüljön a készbe.

desw 2021.11.22. 12:59:11

@Real_Time:

"18 éves kor felett se érdemes házasodni, kivétel aki nőnek született, az tud lóvét leakasztani a válással."

Ennyi!

Persze vigyázni kell, mert bizonyos országokban már pusztán együttéléssel is olyan jogokat kaphatnak a nők, mint házassággal.

Pl: Philippines, ahol akár egy napnyi együttélés után is viheti a nő a férfi vagyonának a felét.

Almandin 2021.11.23. 12:32:17

@Komposzt Ella: Mivel nem létező személyek voltak, nincs értelme a kérdésnek.
süti beállítások módosítása