A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.06.12. 11:00 Blackwaters

Londonban már van olyan kút, ahol két font egy liter benzin

petrol_prices_twickenham.jpegTwickenhamben már átlépte a bűvös 2 fontot a benzin literenkénti ára, de a főváros többi részén is átlagosan 1,8 font.

Az elmúlt 17 évben egyszer sem emelkedett egyik napról a másikra olyan mértékben az üzemanyag ára, mint kedden, amikor 2,23 pennyvel nőtt, így az átlagos benzinár már több mint 1,8 font literenként. A dízelek ára még ennél is magasabb, egy liter 1,86 font körül van átlagosan. Ez azt jelenti, hogy egy 55 literes tankkal rendelkező családi autót már 100 fontért (kb. 46 ezer forintért) lehet csak teletankolni. Londonban vannak kutak, ahol már 2 font egy liter benzin, például Twinckenhamben, de nagy a szórás a fővároson belül, van olyan kút, ahol csak 1,7 font egy liter. Megéri tehát akár más kerületbe autózni az olcsóbb üzemanyagért, ez pedig fellendíthati a városon belüli benzinturizmust. A háború és a magas olajárak mellett a magas kereslet és az elégtelen finomítói kapacitások is fűtik az üzemanyagárakat, amiket a kereskedők a fogyasztókra hárítanak.

1 komment

Címkék: közlekedés dízel pénz drágulás ár benzin üzemanyag 2022 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban Twickenham


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1217855389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása