A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2023.05.17. 11:10 Blackwaters

Nigel Farage: a Brexit megbukott

farage-brexit-bbc.jpgAz egykori UKIP vezér elismerte, hogy nem sikerült jól a kilépés az EU-ból, de a felelősséget a tory politikusokra tolta.

Nigel Farage volt a Brexit-kampány egyik fő alakja 2016-ban, unióellenes nézeteit egykor még a Európai Parlamentben is kifejtetette. Most a BBC-nek adott interjújában elismerte, hogy nem úgy sült el a kilépés, ahogy ay ideális lett volna. Mint mondta, nem sikerült gazdasági hasznot szerezni a kilépéssel, miközben erre adott lett volna minden lehetőség. Szerinte az elmúlt évek bebizonyították, hogy a brit politikusok nem jobbak a brüsszeli bürokratáknál, és rosszul menedzselték a kilépést. Bár a kilépéssel újra nemzeti hatáskörbe került sok gazdasági döntés, a konzervtívok nem éltek a lehetőséggel, elszalasztottak az esélyeket, például a vállalati adózás terén, ami miatt menekülnek a vállalkozások az Egyesült Királyságból. A kormány felmérése szerint 4 százalékkal kisebb az ország produktivitása, mintha az unióban maradt volna. Mind az import, mind az export mintegy 15%-kal alacsonyabb lesz hosszútávon. A gazdaság jelentősen visszaesett 2016 óta, az infláció pedig 10% fölé került.

2 komment

Címkék: politika gazdaság eu 2023 nigel farage UKIP ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2118125888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

larvar0 2023.05.18. 02:33:29

Szörprájz, szörprájz! Nem jött össze nekik a brexit, ahogy szerették volna, de legalább Ukrajnának úgy tolják a fegyvereket és pénzt, mintha harmadik világháborút akarnának kirobbantani Európában. Abban az Európában, amit gyűlölnek, amiből annyira távozni akartak, amihez semmi közük. Gyűlölik a brüsszeli bürokratákat (micsoda illiberális tempó), gyűlölik a koszos kelet-európaiakat, rettegnek egy erős Németországtól. Elég beteglelkűek, paranoiásak az angolok. Mivel gyűlölik Európát, ezért nem bánják, ha testvérháborúba süllyed.

Etniez 2023.05.18. 10:42:15

A Brexit pont azt az utat járta be, amit minden szakértő mondott.
A politikusok persze nyomták a hülyeséget, pont ahogy Magyarországon is teszik és az eredménye is ugyanaz lett: gazdasági csőd.

Migránsok jönnek, mint állat, csak most már nem Európából, a bérek reálértéke csökkent, az infláció magas, a gazdaság stagnál.

www.bbc.co.uk/news/uk-63743259

Lehet tervezni a visszalépést...
süti beállítások módosítása