A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2013.11.28. 22:31 Blackwaters

A birodalom visszavág

article-2514754-19AD9BCC00000578-535_634x398.jpg

Avagy: A Daily Mail válaszolt Andor László ekézésére

Dúl a háború Anglia és az Európai Bizottság foglalkoztatási biztosa, Andor László (jobbra a képen) között. A minap az uniós biztos élesen kikelt Cameron és kormánya ellen, amiért szűkíteni próbálják a szabad munkaerőáramlást.

Korábban nemcsak konzervítv, de munkáspárti politikusok is elismerték, hogy a kelet-európai munkaerő beengedése Nagy-Britanniába hiba volt. Most Románia és Bulgária munkavállalási moratóriumának 2014. január elsejei lejárta okoz élénk vitákat a szigetországban és úgy tűnik, David Cameron és kabinetje elkötelezett abban, hogy minél több akadályt gördítsen az újonnan beáramló munkavállalókkal szemben. A tervek szerint az új munkavállalók a megérkezésüket követő első három hónapban nem lesznek jogosultak szociális támogatásra, és utána is csak maximum fél évig számíthatnak jóléti juttatásokra, hacsak nem bizonyítják, hogy elhelyezkedtek vagy van esélyük stabil munkahelyre. Sokan ezt a lépést megkésettnek tartják, de tény, az idén már több bevándorló érkezett, mint a tavalyi évben és sok az olyan bevándorló, aki csak kihasználja az ország nyújtotta szociális ellátást. A jövőben tiltanák az utcai koldulás minden formáját is.

Andor a minap "komisz" (más fordítások szerint "gonosz" ill. "undok") országnak titulálta Nagy-Britanniát, miután elmondta, túlértékelik és túlreagálják a migrációs félelmeket. Egyfajta hisztériának véli a tervezett korlátozó intézkedéseket. Arra is figyelmeztetett, hogy a sértheti Anglia bevezetni kívánt lépése az EU alappillérét, a szabad munkaerővállalást.

Úgy tűnik, az itteni konzervítv sajtó - dacára a miniszterelnököt ért belső kritikáknak - kiáll Cameron mellett. Tegnap és ma is éles írásban utasították vissza Andor vádjait. Szerintük a baloldali uniós biztost saját országában se tartották alkalmasnak a biztosi feladatokra. Másrészt megjegyzik, hogy épp azt az országot képviseli, amely ma legtöbbször antiszeminitizmusa és különc viselkedése miatt legtöbbször szerepel az unió szégyenpadján. Képmutatásnak tartják a biztos vádjait azért is, mivel pont Magyarország kullog hátul a migránsok ellehetetlenítése miatt (utalva ezzel arra, hogy nálunk van az egyik legszigorúbb bevándorlási politika). Az újság kikelt az ellen a gyakorlat ellen is, hogy a magyar kormány útleveleket oszt határon kívüli magyaroknak, lehetővé téve azt, hogy azok az emberek is keresztül-kasul utazzanak, vagyis növeljék a migránsok nagy számát. A cikk kitér a magyarországi antiszemitizmus történetére, egészen a Horthy-korszaktól a zsidóüldözésen át a cigányság elleni támadásokig. 

Jelenleg úgy tűnik, Anglia mellé áll Németország és Franciaország is a Kelet-Európából érkező menekültáradat megállítása végett és hasonló szigorításokat terveznek bevezetni.

A Daily Mail teljes cikke elérhető itt:

http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2514754/Hungary-anti-semitic-vile-Roma-Dont-dare-lecture-Mr-Commissioner.html

kép: Andor László (forrás: AP)

Szólj hozzá!

Címkék: anglia franciaország eu németország antiszemitizmus bevándorlás angolok munkaerőpiac migráció menekültek cigányság daily mail david cameron andor lászló uniós biztos Az Andor migránsok Lacinak ekézés visszavágnak


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr545666300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása