A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2013.12.30. 18:00 Blackwaters

Drágul az orvosi ellátás a migránsoknak

NHS-nurse-002.jpg

Lesz ez még így se! Mintha ez lenne a mottója az angol egészségügyi miniszternek, aki bejelentette, drágulnak az egészségügyi szolgáltatások, de csak a migránsoknak. A komány kelet-európai bevándorlók elleni kampánya ezzel újabb fejezetéhez érkezett.

£500 millió megtakarítást vár a kormány attól az új egészségügyi csomagtól, amelyet bevezetnek januártól. Eszerint az eddigi ingyenes baleseti elsősegélyért (A&E) is várhatóan fizetni kell majd, de emelkednek a fogászati, valamint a szemészeti szolgáltatások díjai is. Ugyanakkor a háziorvosi, valamint a nővéri konzultáció továbbra is ingyenes marad és senkit sem küldenek majd el az elsősegély osztályokról. Napirenden van azonban, hogy megsarcolják a háziorvosi szolgáltatásokat, pl. a kisebb műtéti beavatkozásokat, vagy a fizioterápiás kezeléseket, amelyekhez kell orvosi beutaló. A tervek közt szerepel továbbá, hogy egy olyan új rendszert vezetnének be, amely rögzíti és nyilvántartja a betegeket, hogy tudni lehessen, kiktől kell pénzt kérni. A kormány intézkedését mind az orvosok, mind a politikai ellenfelek bírálják, szerintük az intézkedés nem oldja meg a fő problémákat. A kabinet nemrégiben határozott arról is, hogy akik az EU-övezeten kívülről érkeznek, és tovább maradnak mint 6 hónap, évi £200 font különadót kell fizessenek. 

Szólj hozzá!

Címkék: anglia a kormány orvos az drágulás egészségügy háziorvos orvosi 2014 fogászat szemészet ellátás elsősegély baleseti migráns orvosi szolgáltatások NHS migránsok A&E migránsoknak Drágul


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr905717834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása