A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2014.10.08. 22:40 Blackwaters

Elkezdődött az 58. Londoni Filmfesztivál

A British Film Institute (BFI) legrangosabb rendezvénye minden évben a Londoni Filmfesztivál. Idén sincs másképp.

imitation-game-001.jpgÖsszesen 248 filmet mutatnak be október 8 és 19 között idén, a Londoni Filmfesztiválon, köztük 39 brit filmet. A legjobban várt gálavetítéteseken műsoron lesz többek közt a The Imitation Game című háborús-életrajzi dráma (képen), amelynek középpontjában az Enigma kódot feltörő Alan Turing (Benedict Cumberbatch) matematikus áll, valamint a szintén háborús ihletésű Fury (Harag) című film Brad Pitt és Shia LaBeouf főszereplésével. Női hősökből se lesz hiány, így látható lesz a Wild című munka, amelyben a Cheryl Strayedet alakító Reese Witherspoon indul  több mint 1000 kilométeres útra a Sierra Nevada és Cascade hegyei között, hogy eljusson gyalog a mexikói határtól Kanadáig. Szintén izgalmakat ígér a French Riviéra (eredeti címe Az ember, aki túlságosan szeretett) című alkotás Catherine Deneuve főszereplésével, amely egy valós történetet, egy 1970-es években élt nizzai kaszinótulajdonos lányának eltűnését és az akörüli bonyodalmakat dolgozza fel. Nagy várakozás előzi meg Mike Leigh Mr. Turner című Cannes-ban díjazott filmjét is, amely a festőóriás nem hétköznapi életének utolsó 25 évét mutatja be sok gyönyörű tájképpel.

Program és jegyek ITT.

Szólj hozzá!

Címkék: film kultúra fesztivál london művészet bemutató ekozbenlondonban eközbenlondonban BFI Londoni Filmfesztivál elkezdődött a londoni filmfesztivál


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr586772545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása