A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2015.10.30. 15:36 Blackwaters

Romlanak a 34 év alatti fiatalok kilátásai

international-students-at-001.jpgIs Britain fairer? vagyis Méltányosabb-e Nagy-Britannia? - ez a címe annak a tanulmánynak, amelyet megjelentetett az angol Egyenlőség és Emberi Jogok Bizottsága. A tanulmány, amely az Egyesült Királyság lakosainak kilátásait, hozzáférését az anyagi javakhoz, a jövedelmi és lakhatásai lehetőségekhez vizsgálta, azt találta: a 34 év alatti korcsorportot sújtja leginkább az egyenlőtlenség és őket fenyegeit legjobban a szegénység és kilátástalanság.

Dacára annak, hogy Geroge Osborne pénzügyminiszter idén júliusban bejelentette, a nemzeti létminimum 2016 áprilisától óránként 7.20 font lesz, ez csak a 25 év felettieket érinti, így a legfiatalabb rétegek, a 21-24 év közöttiek minimálbére továbbra is 6.70 font lesz óránként. Ez azt is jelenti, hogy a most 16-24 éves korosztály indul neki a legnehezebben az életnek, miközben rájuk hárul a feladat, hogy az egyre jobban öregedő nagy-britanniai populációt eltartsák majd. Mindezt úgy, hogy a lakhatás megoldása egyre nehezebb az emelkedő lakásárak miatt. Jelenleg ebben a korcsoportban a munkanélküliség közel 15%-os, magasabb, mint a 2008-as válságot megelőzően.

A probléma kapcsán nyilatkoztak a szakszervezeti vezetők is, akik egyenesen úgy fogalmaztak: az, ami ma a fiatalokkal történik, egy elveszett generáció tervrajza. A fizetési és lakhatási nehézségek mellett kiemelték azt is, hogy a felsőfokú tanulmányok egyre inkább megfizethetetlenek a szegényebb családokból származók számára, így kizárják magukat a jól fizető állásokból.

A tanulmány kiemelte még azt is, hogy amíg a kínai és más ázsiai tanulók teljesítenek a legjobban az iskolákban, addig a roma fiataloknak a legrosszabbak az eredményeik. Valamint, hogy míg a szexuális és faji különbségeket jobban tolerálja a társadalom, mint korábban, addig a vallási különbözőségek továbbra is számos feszültséget okoznak.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia esélyegyenlőség tanulmány munkanélküliség fiatalok minimálbér 2015 eközbenlondonban Eközbenlondonban Romlik a helyzete a 34 év alattiaknak


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr358036640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása