A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2016.06.25. 00:50 Westminster

Brexit után Londependence?

sadiqkhan2604d.jpgMiközben a kilépéspártiak ünnepelnek, London és Skócia gyászol. A londoniaknak csupán 40%-a akarta az elszakadást, míg 60% a bennmaradást szemben az országos 52-48-as aránnyal. A fej azonban hiába gondol valamit, miközben a kéz máshogy cselekszik. Most azzal büntetnének a fővárosiak, hogy önállósodnának és kilépnének az Egyesült Királyságból.

Már több mint 40 ezren írták alá azt a petíciót, amely reggel óta terjed és amely azt szorgalmazza, hogy London mint független város, továbbra is az EU tagja maradhasson. A petíció kezdeményezője egy 29 éves fiatalember, James O'Malley, aki kortársaihoz hasonlóan igazságtalannak érzi, hogy kiszavazta a többség az Egyesült Királyságot az EU-ból. A fiatalok péntek délután tüntettek is a Trafalgar téren, hangot adva ellenszenvüknek a Brexit-döntéssel kapcsolatban. A petíció fő megszólítottja Sadiq Khan polgármester, akit sokan látnának szívesen Londonország elnökeként, ő azonban azt nyilatkozta, hogy nincs szükség pánikra. Maximálisan egyetértett David Cameronnal, hogy Nagy-Britannia és benne London túl fog élni az EU-n kívül, habár mindketten a bennmaradás mellett kampányoltak korábban.

Szólj hozzá!

Címkék: politika szavazás referendum 2016 London Cameron ekozbenlondonban sadiq khan Eközbenlondonban Brexit Londependence


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1008838324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása