A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.09.15. 08:55 Blackwaters

A Sainsbury's már teszteli a jövő boltját

scan_item_sainsbury.jpegNem lesznek pénztárosok, sem pénztárak. Nem kell sorbanállni sem. A vásárló csak leolvassa a termék vonalkódját és már rakhatja is a táskájába.

Egyelőre tesztüzemmel működik az a Sainsbury's bolt, ahol a teljes bevásárlást a vásárló intézi, pénztárosok segítsége nélkül. Nem kell mást tenni mindehhez, mint letölteni egy alkalmazást az okostelefonra, majd annak segítségével leolvasni a kiválasztott termék vonalkódját. Utána a terméket a vevő egyből teheti is a szatyrába. A telefon összesíti a vásárlást a végén és levonja a tulajdonos egyenlegéről. Az app egyelőre csak iPhone-ra telepíthető, de már készül az androidos alkalmazás is. A kísérleti jelleggel működő bolt az dél-londoni Clapham Northban található Sainsbury's Local. Az első tapasztalatok pozitívak. A vásárlóknak eleinte kényelmetlennek tűnt ez a fajta vásárlás, de hamar megszokták a módszert és most már egyre többen választják. Természetesen felmerült a boltláncban, hogy lesznek, akik csalni fognak és szkennelés nélkül teszik a csomagjukba a termékeket. A rendszert elsősorban úgy találták ki, hogy a vásárlók becsületesek, de vannak továbbra is a boltban biztonsági kamerák, ill. őrök, akik ha kell, közbelépnek. Továbbá olyan termékeknél, amelyek speciális zárral vannak ellátva (pl. alkoholfélék, gyógyszerek), csak úgy vihetők ki a boltból, ha a zárat egy bolti alkalmazott levette. Ezzel is garantálják, hogy teljesüljenek a törvényi feltételek és fiatalkorúak ne vásárolhassanak alkoholt, ill. hogy bizonyos termékekből egy adott mennyiséget ne léphessen túl a vevő.

1 komment

Címkék: telefon vásárlás alkohol pénz bolt alkalmazás sainsbury 2018 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1914179425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atykon Troll 2018.09.17. 20:01:36

Szőrszálhasogatás, de Clapham north nem északon van.
süti beállítások módosítása