A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2019.01.20. 08:55 Blackwaters

Ezekben az utcákban laknak a leggazdagabbak

ilchester_place.jpgA legdrágább utcában átlag 16 millió fontot (több mint 5,5 milliárd forintot) kell kicsengetni egy ingatlanért. De a második és harmadik legdrágább utca sem sokkal olcsóbb.

Mindenki gondolkodott már azon, vajon mit kezdene, ha megütné a főnyereményt az ötösön. Nos, a legnagyobb magyar lottónyeremény, ami alig több mint 5 milliárd forint volt, sem lenne elég arra, hogy többszintes lakóházat vegyen magának belőle London (és az Egyesült Királyság) legdrágább utcájának számító Ilchester Place-en, ami a Holland Parkkal határos. Ott ugyanis bőven efölött van a házak átlagára, bár háromszobás lakásokat már "potom" 1-1,5 millió fontért is kínálnak. A környéket kedvelik a híresség is: itt lakik David és Victoria Beckham és Robbie Williams is. Hasonlóan mélyre kell nyúlnia a zsebébe annak, aki a második legdrágább helyen, az Eaton Square-nél akar ingatlant, ott az átlagárak 13,7 millió fontnál tartanak. Szorosan mögötte a harmadik legdrágább utca a Knightsbridge, a Hyde park és a Harrods szomszédságában. Itt csupán 13,4 millió az ingatlanok átlagára, bár vannak a piacon ötszobásak 32 millió fontért is. A tíz legdrágább brit utcából kilenc Kensington és Chelsea-ben, ill. Westminsterben található. Ezeknek az ára sokszorosa a főváros amúgy is drága ingatlanainak. Vidéken már kedvezőbb a helyzet: ugyanazért a pénzért, amiért Londonban egy milliomos a legelitebb helyen egy ingatlant tud venni, még a legdrágább vidéki utcákban is, mint a Storeys Way Cambridge-ben, akár 6-7 épületet is megvehet. Az ingatlanárak a Brexit-szavazás óta stagnálnak, csupán a kisebb értékű, első lakásnak számító ingatlanok piaca pörög.

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan pénz ház lakás luxus egyesült királyság ingatlanárak lakásár 2019 London Chelsea Westminster ekozbenlondonban Eközbenlondonban Kensington


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2614524296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása