A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2019.04.26. 08:11 Blackwaters

Ingyen lehet vécézni a nagy pályaudvarokon

liverpool_street_1.jpgA Network Rail ingyenessé tette a mellékhelyiségek használatát a főbb pályaudvarokon. Így például a King's Cross vagy a Liverpool Street Station mosdóit mostantól szabadon lehet látogatni.

Korábban 50 pennyt kértek a használatáért, ami sokszor okozott kellemetlenséget a siető, gyakran apró nélkül érkező utasoknak. Az intézkedés, hogy megszüntetik a WC-díjat, nemcsak a fővárosra terjed ki, hanem a vidéki nagyvárosok pályaudvaraira is, így az Edinburgh Waverleyre, a Manchester Picadillyre vagy a Glasgow Centralra. A kisebb állomásokon továbbra is szedhetnek pénzt, így ott érdemes érmékkel készülnie az utazónak. Azzal, hogy lemond a díjról, a Network Rail jelentős bevételtől esik el: a 2017-2018-as pénzügyi évben mintegy £3.1 millió font folyt be a toalettek használati díjából. Ugyanakkor a vállalat közölte, hogy az utasokat érdekeit szem előtt tartva hozta meg az intézkedést. Arról pedig, ha épp nem pályaudvaron tör ránk a szükség, hanem a városban, korábban ITT írtunk, hova menekülhetünk.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés pénz vasút wc pályaudvar toalett 2019 London Liverpool Street ekozbenlondonban Eközbenlondonban Kings Cross


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1214732717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása