A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.03.09. 19:35 Blackwaters

Drámaian nő a koronavírus-fertőzöttek száma

boots-corona-virus.jpgÖt halott és 320 fertőzött az eddigi brit mérleg. Közben a fertőtlenítőszereket a bolti ár sokszorosáért adják-veszik.

Londonban halt meg legutóbb koronavírusos beteg, a St. Helier Kórházban. Ő volt az ötödik olyan páciens, akit az Ázsiából indult, agresszívan terjedő Covid-19 ölt meg. De további halálozások várhatók, hiszen az elmúlt napokban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma. Eddig 320 regisztrált betegről tudni az Egyesült Királyságban, számuk naponta duplázódik. Az egészségügyi miniszter szerint eddig 25 ezer embert teszteltek a vírusfertőzés miatt. A kormány további 46 millió fontot különít most el vakcinafejlesztésre és gyorsabb diagnosztikai módszerekre. Matt Hancock szerint ugyanakkor az egész lakosságnak ki kell vennie a részét a járvány elleni harcban. Elsősorban azzal, hogy mindenki alaposan megmossa a kezeit és betartja a közegészségügyi előírásokat.

Aggasztó, hogy YouGov felmérése szerint a lakosok fele egyáltalán nem követi a központi előírásokat és nem tesz semmilyen erőfeszítést a járvány terjedésének megelőzésére. Kétharmaduk pedig egyáltalán nem számol azzal, hogy elkaphatja a koronavírust. A boltok polcain viszont látszik az, hogy van félelem az emberekben. Különösen a fertőtlenítők, tisztítószerek számítanak hiánycikknek. Antibakteriális géleket már hetek óta nem kapni a boltokban, ellenben az interneten a fogyasztói ár ötvenszereséért igen. Így a korábban fél fontba (kb. 200 forintba) kerülő 25 ml-es kézfertőtlenítőért eBayen volt, aki 25 fontot (kb. 10.000 forintot) kért. Az eBay az ilyen túlkapások miatt azóta módosította szabályzatát és törölte ezeket a hirdetéseket. Sokan kórházakba járnak készleteiket feltölteni, így nem ritka, hogy a reggel bekészített fertőtlenítő délutánra eltűnik, mert módszeresen megdézsmálják.

Hogy a következő napok milyen fordulatokat hoznak, kérdéses még, de a kormány felkészült arra, hogy iskolákat, intézményeket zárjon be, ha a szükség úgy kívánja, a kórházakban pedig megkezdték az előkészületeket a nagyobb tömegek fogadására.

Szólj hozzá!

Címkék: halál betegség kórház fertőzés egészségügy áldozat járvány 2020 egyesült királyság fertőtlenítő London ekozbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr315512720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása