A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.09.09. 09:09 Blackwaters

Két új megállót kap a Northern Line

nle_stations_lowres-01092021-1687.jpegSzeptember 20-tól a Nine Elms és Battersea állomásokkal bővül London egyik legrégebbi metróvonala, a Northern Line.

Az új 3 kilométeres déli szakasz Kenningtont köti össze Battersea-vel. Az 1,2 milliárd fontos projektnek köszönhetően 80 év után első alkalommal bővül ez a metróvonal. Sadiq Khan főpolgármester kiemelte, hogy a beruházással új munkahelyek teremtődnek és segíti a fővárost, hogy magához térjen a pandémia után. Az új állomások az 1-es zónához fognak tartozni, a rajtuk keresztülhaladó szerelvények Charing Cross felé mennek tovább. Első körben óránként öt szerelvény fog járni, csúcsidőben pedig hat darab, bekapcsolva ezzel a Battersea környékét a belvárosi vérkeringésbe. Nemrégiben felújították az ikonikus Battersea Power Stationt, ahol üzeleteket, lakásokat, és egy látogatóközpontot alakítottak ki. A Northern Line új állomásairól még Boris Johnson polgármestersége idején döntött a főváros, eredetileg 2020 decemberére fejezték volna be az építését. A vonalon más munkálatok is folynak: a Bank stationt teljesen felújítják, az állomás jövő októberben fog megnyílni a nagyközönség előtt.

tube-map-northern-line.jpeg

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés metró építészet 2021 ekozbenlondonban sadiq khan Eközbenlondonban Battersea Northern Line


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr8916683664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása