A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.06.23. 14:14 Blackwaters

Meghibásodott hűtőgép indította el a Grenfell-katasztrófát

hotpoint.JPGEgy Hotpoint FF175BP típusú hűtőgépben keletkezett tűz a kensingtoni katasztrófában, ami 72 életet követelt és több mint 100 lakást pusztított el. A kétezres évek második felében gyártott háztartási gépből mintegy 64 ezer darabot adtak el.

A Hotpointot gyártó Whirlpool vizsgálatot kezdeményezett annak kiderítésére, hogy keletkezett tűz a meghibásodott készülékben, ami lángra lobbantotta a Grenfell Towert. A katasztrófa eszkalálódásában szerepet játszott azonban az épület új alumínium-kompozitból készült, éghető külső burkolata. Mintegy 600 olyan magasház van az Egyesült Királyságban, ahol hasonló burkolóanyagot használtak, ezeknek megkezdődött a tűzvédelmi felülvizsgálata. Közben a kerületi tanácsvezető Kensingtonban lemondott tisztségéről, a tűzvész túlélőinek pedig megkezdődött a kártalanítása és az elhelyezése más lakásokban. A rendőrség emberölés bűntette miatt nyomoz.

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa halál rendőrség tűz met 2017 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban Kensington Theresa May Grenfell Tower Grenfell


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2712616181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása