A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.09.26. 16:32 Westminster

Az ellátási lánc válságába belebukhat Boris Johnson

consumer_shortages_09362753.jpeg

Már üzemanyag sincs elég a benzinkutakon, az ország kénytelen sofőröket "importálni".

Komoly válság bontakozik ki napról napra az Egyesült Királyságban. Korábban még csak egyes édességek és üdítők hiánya tűnhetett fel a briteknek, de a közelmúltban már alapvető cikkekből is kezdenek kifogyni az üzletek, sőt, a benzinkutakon sincs már elég üzemanyag, emiatt korlátozzák a vásárlást. A lakosok félve a hiánytól meg is rohamozták a kutakat, kígyózó sorok vannak többb helyen. Az ok: az ellátási lánc akadozása. A mélyebb ok: a Brexit okozta sofőrhiány. Egyszerűen nincs elég sofőr, aki elszállítsa az árut egyik pontról a másikra. Ezen az sem segít egyelőre, hogy felgyorsították a sofőrök vizsgáztatását, ami a járvány miatt elakadt. Ugyanis a hiányzó sofőrök többsége korábban az EU-ból érkezett vendégmunkás volt, ők pedig a Brexitet követően hazatértek, és nem terveznek újra az Egyesült Királyságban dolgozni. A kormány most 5000 sofőrt készül karácsonyig külföldről az országba csábítani ideiglenes vízummal, hogy legyen elég áru mindenhol. Ezzel egyidejűleg 5500 olyan baromfilfeldolgozó munkást is várnak a háromhónapos idényre, hogy karácsonykor ne üres polcokat találjanak a vevők pulyka és szárnyas helyett az élelmiszerboltokban. Ez azonban csak csepp a tengerben. Mintegy 90 ezer sofőr hiányzik ebben a pillanatban az országból, és több tízezer olyan állás is betöltetlen, ahol betanított vagy szakképzett munkásokra lenne szükség.

A karácsonynak most különös jelentőséget ad, hogy tavaly a járvány miatt nem, vagy csak korlátozottan tudtak ünnepelni a britek. Idén az átoltottságnak és a lezárások feloldásának köszönhetően újra együtt tudnak lenni a családok és barátok. Ugyanakkor az idei év a Brexit főpróbája. Míg tavaly még az EU-s szabályok voltak érvényesek az áruszállításban, 2021-ben már az Egyesült Királyság az EU-s szabályoktól függetlenül intézi kereskedelmét. És bár voltak korábban olyan hangok, hogy az átmenet az új korszakba nem lesz zökkenőmentes, a mostani problémák húsbavágóak a britek számára. Andrew Opie, a Brit Kiskereskedelmi Konzorcium vezetője szerint nem jelent tartós megoldást az 5000 európai sofőr gyors beengedése, maximum tűzoltásra elég, bár jó jel, hogy a kormány könnyíteni akar a külföldiek munkavállalásán. A baj azonban az, hogy az EU-ban is hiány van jelenleg sofőrökből, ráadásul ott most magasabbak a fizetések, mint az Egyesült Királyságban. Kérdés, hogy így akarnak-e EU-s sofőrök a szigetországban dolgozni. Az Observer megkérdezte a polgárokat, mit gondolnak a válságról, és ők egyértelműen rossznak minősítették a kormány politikáját. A megkérdezettek 68%-a szerint a Brexit miatt alakult így a helyzet, és még azok többsége is így gondolja ezt, akik annak idején az elszakadásra szavaztak. Az áruhiány és a kevés sofőr azonban csak a jéghegy csúcsa. Sok munkaerő hiányzik más szektorokból is, így a vendéglátásból, a mezőgazdaságból, vagy éppen az egészségügyből. És ez a probléma egyre inkább kézzelfoghatóvá válik. Ha pedig a kormány nem tud hamar lépni, hogy megoldja a kialakult válságot, a Brexit mellett kampányoló Boris Johnson már nem sokáig maradhat a Downing Street 10 lakója. 

57 komment

Címkék: politika közlekedés gazdaság eu kormány karácsony válság sorbanállás egyesült királyság ellátás boris johnson 2021 ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5516700870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci_52 2021.09.27. 23:44:36

India a gyarmatuk volt, kimeríthetetlen munkaerő-tartalékai vannak, ott nagyon sokan beszélnek angolul. Toborozzanak onnan munkaerőt!

steery 2021.09.28. 00:00:01

Ez abszurd és nevetséges. Milliószámra érkeznek a fiatal, munkára alkalmas migránsok Eutropába. Nekem ne akarják már bemesélni, hogy képtelenek őket betanítani egy olyan egyszerű feladatra, mint a gépkocsi vezetés? Ha még erre is alkalmatlanok, hogy fognak helyt állni az ezerszer komplexebb munkakörökben, ahol szintén nagy a munkaerő hiány?
Amúgy nem olyan nagy baj az, ha karácsonykor üresek lesznek a boltok. Legalább fogyóznak egy kicsit az emberek abból a testtömegből, amit a karantén során magukra szedtek. Be lehet vezetni a fejadag rendszert. És persze ott vannak az Uber sofőrök, akik szintén besegíthetnek a kisebb rakományok elszállításánál. Az elmúlt évtizedekben nagyon hozzászokott a lakosság a bőséghez, meg a válogatáshoz, tékozláshoz. Ideje visszafogni ezt a helytelen magatartást és berendezkedni a tartós szükségállapotra.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2021.09.28. 00:22:03

Szálljanak villamosra, Geryke tanácsának megfelelően.:D

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.09.28. 00:49:40

@steery: Te idióta, pont a UK az, amelyik nem kér belőlük! Van neki saját importja.

Etniez 2021.09.28. 02:31:43

@laci_52: a migránsok miatt léptek ki....

maxval35 2021.09.28. 07:03:44

@steery: figyusz, te kis náci fasz, Nagy Britannia kilépett az EU-ból, mert halvány többségben voltak az olyan idióta, vidéki, náci, funkcionális analfabéta parasztok, mint te. pontosan ezóta vannak ellátási gondok. mert a migránsok jelentős részét elüldözték. a hozzád hasonló náci selejtről meg kiderült, hogy még kamiont vezetni se tudtok.

elbaszták az angol nácik, nem kicsit, nagyon. a magyar náécikat még időben el kéne üldözni, mielőtt hasonlóan, visszafordíthatatlanul szétverik az országot.

maxval35 2021.09.28. 07:07:56

@laci_52: azt a náci Boris Johnson nehezen fogja tudni eladni, hogy azért léptek ki az EU-ból, azért küldték haza a lengyel kamionsofőröket, hogy indiaiak jöjjenek helyettük.

elbaszták az ostoba nácik, most ezt szívják. ezért nem kell a nácikra szavazni. csak szétbasszák a világot. Orbángeci is.

élveteg 2021.09.28. 07:37:51

" Sok munkaerő hiányzik más szektorokból is, így a vendéglátásból, a mezőgazdaságból, vagy éppen az egészségügyből."

Vannak Angliában munkanélküliek ? Mert ha vannak akkor mi a kérdés ?

Diesunddasda 2021.09.28. 08:03:51

Ez történik, ha egy kerdest egyoldaluan jarnak körbe. Sok brit úgy érzi, a migránsok elveszik a munkajukat de azt nem veszik eszre, mennyi munkat elvegeznek a migransok amit az ök maguk nem akarnak… Ehhez csak gratulálki lehet.

csorsza 2021.09.28. 08:10:00

@laci_52: Legenda a sokan beszélnek _JÓL_ angolul. Próbálnál ügyet intézni egy SSC-s indiaival, hamar rájönnél. Pedig azok tanult emberek...

maxval35 2021.09.28. 08:10:23

@élveteg: Angliában vannak munkanélküliek. sajnos selejtes nácik, akik lusták dolgozni, de utálják azokat, aki helyettük dolgozik. most eljött az igazság pillanata.

maxval35 2021.09.28. 08:12:17

@csorsza: Indiában több, mint 1,3 milliárd ember van. angolul beszél valamilyen szinten olyan 70%, jól angolul lehet, hogy csak 5%, de az bőven elég is volna.

úgyhogy ennyit az okoskodásodról.

ja, és én nemcsak telefonon beszéltem Indiával, mint te.

csorsza 2021.09.28. 08:12:43

@steery: HAHAHAHA
Jó reggelt kivánok! Willkommen!
A fiatal, munkára alkalmas, harcedzett migránsok nem azért jönnek Európába, hogy a gyártósor mellett robotoljanak, meg ápolók legyenek. Csak szólok.
Gyökeresen más kultúra, elképzelések a világról, nulla nyelvtudás, buta az, aki a munkaerőpiacon komolyan számol velük.

maxval35 2021.09.28. 08:13:03

@csorsza: btw. egy angolul alig beszélő, kevésbé értelmes indiaival is el lehet intézni valamit, csak intelligencia kell hozzá. ami neked nincs.

maxval35 2021.09.28. 08:13:46

@csorsza: figyusz, te kis náci fasz, Nagy Britannia kilépett az EU-ból, mert halvány többségben voltak az olyan idióta, vidéki, náci, funkcionális analfabéta parasztok, mint te. pontosan ezóta vannak ellátási gondok. mert a migránsok jelentős részét elüldözték. a hozzád hasonló náci selejtről meg kiderült, hogy még kamiont vezetni se tudtok.

elbaszták az angol nácik, nem kicsit, nagyon. a magyar náécikat még időben el kéne üldözni, mielőtt hasonlóan, visszafordíthatatlanul szétverik az országot.

csorsza 2021.09.28. 08:20:22

@maxval35: Te ostoba gyökérfasz, nem a migránsokat üldözték el onnan, hanem a főként kelet-európai munkavállalókat. Érted a különbséget, te kibaszott idióta? Nem a Sziriából meg Pakiból odamigrált Alikat zavarták haza, hanem Józefet Krakkóból. Tudod, mi a különbség köztük? Segitek, mert debil vagy: Ali a segélyt várja otthon, mer' az jár neki, Józef meg a kamion slusszkulcsát a diszpécsernél, mert menni akar melózni. Na, megyek, nem érek tovább rá ilyen agyjalottakal baszni itt az időt, javaslom neked is a munkaközvetitőt, ahelyett, h otthon vakarod a farkad. És a kurva anyádat is.

BölcsÉsz 2021.09.28. 08:24:27

@élveteg: Az sok munkahely van, ahol dolgozni kell.
Egyébként maguknak keresték a bajt.

maxval35 2021.09.28. 08:26:16

@csorsza: jössz a szopásos náci idiótaságokkal.

1) Angliában a lengyel migráns. Orbán RÁhel Spanyolországban migráns. Migráns az, aki másik országba költözik. Spanyolország és Nagy-Britannia másik ország.

2) a migránsokat tehát elüldözték

3) te, náciként nem tudom, hogy hogy a faszomban akarod azt előadni, hogy a lengyel migráns elüldözése helyes dolog, ellenben az indiai migráns, az jó migráns.

beszéld meg ezt Orbángeci Führereddel, mert kurva nagyot kapsz a fejedre, hogy ennyire a fejére szarsz!

mindenesetre Boris Johnson bár náci és hülye, de annyira nem, mint te, hogy ilyen faszságokkal jöjjön.

te náciből is az elmebetegek királya vagy.

maxval35 2021.09.28. 08:27:18

@csorsza: @csorsza: jössz a szopásos náci idiótaságokkal.

1) Angliában a lengyel migráns. Orbán RÁhel Spanyolországban migráns. Migráns az, aki másik országba költözik. Spanyolország és Nagy-Britannia másik ország.

tanulj meg magyarul, te kis náci seggfej!

hu.wikipedia.org/wiki/Bev%C3%A1ndorl%C3%A1s

2) a migránsokat tehát elüldözték

3) te, náciként nem tudom, hogy hogy a faszomban akarod azt előadni, hogy a lengyel migráns elüldözése helyes dolog, ellenben az indiai migráns, az jó migráns.

beszéld meg ezt Orbángeci Führereddel, mert kurva nagyot kapsz a fejedre, hogy ennyire a fejére szarsz!

mindenesetre Boris Johnson bár náci és hülye, de annyira nem, mint te, hogy ilyen faszságokkal jöjjön.

te náciből is az elmebetegek királya vagy.

maxval35 2021.09.28. 08:28:40

@csorsza: ekozbenlondonban.blog.hu/2021/09/26/az_ellatasi_lanc_valsagaba_belebukhat_boris_johnson?full_commentlist=1#c40938592

jössz a szopásos náci idiótaságokkal.

1) Angliában a lengyel migráns. Orbán RÁhel Spanyolországban migráns. Migráns az, aki másik országba költözik. Spanyolország és Nagy-Britannia másik ország.

tanulj meg magyarul, te kis náci seggfej!

hu.wikipedia.org/wiki/Bev%C3%A1ndorl%C3%A1s

2) a migránsokat tehát elüldözték

3) te, náciként nem tudom, hogy hogy a faszomban akarod azt előadni, hogy a lengyel migráns rossz migráns, az elüldözése helyes dolog volt, ellenben az indiai migráns, az jó migráns.

beszéld meg ezt Orbángeci Führereddel, mert kurva nagyot kapsz a fejedre, hogy ennyire a fejére szarsz!

mindenesetre Boris Johnson bár náci és hülye, de annyira nem, mint te, hogy ilyen faszságokkal jöjjön.

te náciből is az elmebetegek királya vagy.

maxval35 2021.09.28. 08:30:51

ágban migráns. Migráns az, aki másik országba költözik. Spanyolország és Nagy-Britannia másik ország.

tanulj meg magyarul, te kis náci seggfej!

hu.wikipedia.org/wiki/Bev%C3%A1ndorl%C3%A1s

2) a migránsokat tehát elüldözték

3) te, náciként nem tudom, hogy hogy a faszomban akarod azt előadni, hogy a lengyel migráns rossz migráns, az elüldözése helyes dolog volt,
ellenben az indiai migráns, az jó migráns.

beszéld meg ezt Orbángeci Führereddel, mert kurva nagyot kapsz a fejedre, hogy ennyire a fejére szarsz!

mindenesetre Boris Johnson bár náci és hülye, de annyira nem, mint te, hogy ilyen faszságokkal jöjjön.

te náciből is az elmebetegek királya vagy.

diótaságokkal.

1) Angliában a lengyel migráns. Orbán RÁhel Spanyolorszaz_ellatasi_lanc_valsagaba_belebukhat_boris_johnson?full_commentlist=1#c40938592

jössz a szopásos náci i://ekozbenlondonban.blog.hu/2021/09/26/https@csorsza:

élveteg 2021.09.28. 09:03:54

@BölcsÉsz: Nekem aztán mindegy Énmiattam meg is dögölhetnek ha nem hajlandóak dolgozni Johnsonostul mindenestül Na peszre ha valaki elhitte hogy a világvégéig megy az hogy az angol munkanélküli a segélyből a pesti bulinegyedbe az okádásig issza magát az tényleg magára vessen

Bandibacsi34 2021.09.28. 09:04:32

@laci_52: Benzinszallito kamionsofort nem lehet csak ugy leakasztani a falrol Akarmilyen hulyre nem lehet egy ilyen mu kat rabizni!!! Mig autos kresz-nel 5-7(?)hibad lehet sima teherauto soforkent csak 1!!). Benzinszallitokent oedig 5 evente jo draga kurzust kellett elvegezni, ehhez kepest a lovetta meg nuku!
Es nem a BREXIT vagy a szakszervezet a hibas, hanem a kamu viruspanik miatti lezaraskor nem lehetett jogositvanyokat szerezni es emiatt keves az ilyen sofor csak errol kussolas van!!
Mellesleg vasutvonal van mindenhol, es azon is be lehetne szallitani Londonba a benzint ha akarnak, de inkabb aljas celokbol szerveztek meg ezt a sunyisagot, mert Ausztral mintara lezarasokat akarnak bevezetni, ahol a nalunk 2006-ban nalunk is bevetett nemzetkozi zsoldos rendorok fognak majd igazi fasiszta(vagyis komsi-libsi) diktaturat(hallod maxval35 te debil idiota???) bevezetni, hogy mindenkit belojjenek 2x is a mereggel elso korben.

élveteg 2021.09.28. 09:06:12

"A Downing Street tájékoztatása szerint a kétoldalú megbeszélésen Johnson komoly aggályainak adott hangot az emberi jogok magyarországi helyzetével, a genderegyenlőséggel, az LMBT-közösség jogaival és a médiaszabadsággal kapcsolatban."

hu.euronews.com/2021/05/28/orban-londonban-targyalt-gazszallitasi-es-vedelmi-kerdesekrol

Talán egy kicsit többet kellett volna foglalkozni a saját országa dolgaival mint a magyarországi genderegyenlősséggel meg a buzik jogaival

nemecsekerno_007 2021.09.28. 09:10:09

@maxval35: Hogy rohadnál meg FütyiMatyi. Megint szennyezed a környezetet.

nemecsekerno_007 2021.09.28. 09:11:41

@maxval35: Még magadnak is hazudsz puhatestű. Így akarod leváltani a Patást?!?!

Bandibacsi34 2021.09.28. 09:16:32

A 444.hu legalabb megirta: "(..) Abenzinhiány az elmúlt napok pániktankolása miatt alakult ki, de az alapvető problémát az okozza, hogy nincs elég teherautó- és kamionsofőr az országban. Ehhez hozzájárult a Brexit, a járvány, de a bérszínvonal és az is, hogy a munkaerő gyakorlatilag elöregedett. A brit Közúti Fuvarozók Szövetsége egy augusztusban készített felmérése szerint a járvány előtti 600 ezerhez képest most több mint százezerrel kevesebb sofőr van az Egyesült Királyságban. A helyzeten rontott a Brexit és az is, hogy a járvány miatt legalább 30 ezer tehergépkocsi-vezetői vizsga maradt el."444.hu/2021/09/28/keszenletbe-helyeztek-a-hadsereget-a-benzinhiany-miatt-az-egyesult-kiralysagban

maxval35 2021.09.28. 09:38:31

@nemecsekerno_007:

k.blog.hu/2021/06/29/stipendium_jordania?full_commentlist=1#c40757728

"a hülyék meg maradnak nekünk. Egy a közös bennük, hogy mindegyik nekünk került pénzbe és másnak termelik a pénzt."

pontosan ezt csinálja Orbán a jordán "egyetemistákkal". nekünk kerülnek pénzbe, aztán hazamennek, vagy elhúznak máshova.

szerintetek ráadásul még hülyék is, hiszen szerintetek a muszlimok és arabok alacsonyabb rendű népség. várom tőled a cáfolatot, hogy beírod ide, hogy a muszlimok és az arabok nem hülyébbek a magyaroknál, és érdemes egyetemre küldeni őket, mert agysebészek lesznek. évekig hallottuk tőletek az ellenkezőjét, ti büdös nácik!

de azért Orbán szórja nekik a közpénzt, mert ha muszlim arabokkal tud lopni, akkor muszlim arabokkal is lop. Orbánt csak és kizárólag a lopás érdekli.

maxval35 2021.09.28. 09:47:05

@csorsza:

demieeert.blog.hu/2021/06/06/de_miert_lett_a_ner_fo_ellensege_soros_es_a_migransok_utan_a_varosi_fu?full_commentlist=1#c40698878

azok a hazaárulók, akik Orbánra szavazva Romániából vagy Szlovákiából tönkreteszik Magyarországot, az a legkisebb dolog, hogy románok. egyébként meg románok. bele van írva az útlevelükbe, te kis idióta!

nemecsekerno_007 2021.09.28. 09:49:17

@maxval35: A hazugság nem segít leváltani a Patást puhatestű.

maxval35 2021.09.28. 09:55:37

@nemecsekerno_007:

te a gumiszobádban rossz filmet nézel.

Odáig igaz, hogy az USA CO2 kibocsátása egészben is, de egy főre vetítve még inkább több, mint az EU-é. Még az is igaz, hogy ha valaki fütyül a CO2-re, és nem fizet érte kvótát, akkor ez versenyhelyzeti előny.

De:

1) A zöld energia, a napelemek, az elektromos autók területén az USA is eléggé sokat tesz. Valahogy, az Enphase meg a Tesla nem a szén vagy benzinégetéssel csinálja a nagy üzletet.

2) Az EU-nak az elektromos autók, napelemek, szélerőművek, energiatárolás, okos hálózatok terén ugyan kihívásokat kell leküzdenie, de az innováció pont ebben van, te húgyagyú, és nem abban, hogy legyártanak még pár százezer benzines autót. Abban mi a faszod az innováció, te elmebeteg, náci mongolFidióta?!

maxval35 2021.09.28. 10:02:48

@csorsza:

demieeert.blog.hu/2021/06/06/de_miert_lett_a_ner_fo_ellensege_soros_es_a_migransok_utan_a_varosi_fu?full_commentlist=1#c40698878

azok a hazaárulók, akik Orbánra szavazva Romániából vagy Szlovákiából tönkreteszik Magyarországot, az a legkisebb dolog, hogy románok. egyébként meg románok. bele van írva az útlevelükbe, te kis idióta!

maxval35 2021.09.28. 10:08:30

@csorsza:

ekozbenlondonban.blog.hu/2021/09/26/az_ellatasi_lanc_valsagaba_belebukhat_boris_johnson?full_commentlist=1#c40938570

figyusz, te kis náci fasz, Nagy Britannia kilépett az EU-ból, mert halvány többségben voltak az olyan idióta, vidéki, náci, funkcionális analfabéta parasztok, mint te. pontosan ezóta vannak ellátási gondok. mert a migránsok jelentős részét elüldözték. a hozzád hasonló náci selejtről meg kiderült, hogy még kamiont vezetni se tudtok.

elbaszták az angol nácik, nem kicsit, nagyon. a magyar náécikat még időben el kéne üldözni, mielőtt hasonlóan, visszafordíthatatlanul szétverik az országot.

a jóreggelt neked van. bazdmeg, ideje lenne kinyitni a kis csipás "agyadat".

Bandibacsi34 2021.09.28. 10:49:51

@maxval35:
Abenzinhiány az elmúlt napok pániktankolása miatt alakult ki, de az alapvető problémát az okozza, hogy nincs elég teherautó- és kamionsofőr az országban. Ehhez hozzájárult a Brexit, a járvány, de a bérszínvonal és az is, hogy a munkaerő gyakorlatilag elöregedett. A brit Közúti Fuvarozók Szövetsége egy augusztusban készített felmérése szerint a járvány előtti 600 ezerhez képest most több mint százezerrel kevesebb sofőr van az Egyesült Királyságban. A helyzeten rontott a Brexit és az is, hogy a járvány miatt legalább 30 ezer tehergépkocsi-vezetői vizsga maradt el."444.hu/2021/09/28/keszenletbe-helyeztek-a-hadsereget-a-benzinhiany-miatt-az-egyesult-kiralysagban
A Brexit jarult hozza legkevésbé!! A hiszterikus lezarasok miatt nincs eleg sofőr. A berek pedig alacsonyak (19000-30000 font/ev et egy vacak irodista vagy ruhaboltos is megkap, egy sofornek meg nehez az Élete!
A Brexit jo döntés volt, tul sok hanis EU utleveles 3ik vilagbeli özönlötte el UK-t(hogy megertsd: portugal, spanyol, olasz utlevellel brazilok, venezuelaiak, mexikoiak, peruiak. Magyar, lengyel, balti, roman, bolgar utlevelekkel oroszok, ukranok, beloruszok, kozep azsiaiak, francia utlevelekkel marokkoiak, algeriaiak, subsaharaiak). Ennek veget kellett vetni!!! Igy is lehet tarsulas csak az EU peldat akar majd statualni!! A magadfajta totalis EU allam parti komcsilibsi agya rövid, a gazdaidnak szep juha vagy Remelem oltottak (persze valami nyugatival)

maxval35 2021.09.28. 10:54:07

@csorsza:

demieeert.blog.hu/2021/06/06/de_miert_lett_a_ner_fo_ellensege_soros_es_a_migransok_utan_a_varosi_fu?full_commentlist=1#c40698878

azok a hazaárulók, akik Orbánra szavazva Romániából vagy Szlovákiából tönkreteszik Magyarországot, az a legkisebb dolog, hogy románok. egyébként meg románok. bele van írva az útlevelükbe, te kis idióta!

maxval35 2021.09.28. 10:58:30

@Bandibacsi34: "A hiszterikus lezarasok miatt nincs eleg sofőr."

Azaz a Brexit miatt.

Olyan sötét vagy, ahogy az csak az ilyen náci, EU-ellenes faszokhoz illik.

maxval35 2021.09.28. 11:03:59

@nemecsekerno_007:

teveszmek.blog.hu/2021/04/14/_marki-zay_peter_idealis_miniszterelnok-jelolt/full_commentlist/1#c40137708

egyrészt hazudsz, másrészt valaki gyerekének, vagy unokájának lenni nem bűn. Azt, hogy a bűn átered, csak a hülye keresztények és nácik gondolják. Te egy elmebeteg vagy, de a magad jogán.

maxval35 2021.09.28. 11:10:22

@Bandibacsi34: "A hiszterikus lezarasok miatt nincs eleg sofőr."

Azaz a Brexit miatt.

Olyan sötét vagy, ahogy az csak az ilyen náci, EU-ellenes faszokhoz illik.

nemecsekerno_007 2021.09.28. 12:05:16

@maxval35: ,, valaki gyerekének, vagy unokájának lenni nem bűn.,,
Igen?!? Akkor miért is van mostanában térdelés te kétszínű elmebeteg?!?

maxval35 2021.09.28. 12:12:02

@nemecsekerno_007:

demieeert.blog.hu/2021/06/28/de_miert_udvaros_dorottya_az_ev_zold_szemelyisege?full_commentlist=1#c40754140

"A Greenpeace úgy használja élő pajzsnak a fecskéket mint az Iszlám Állam a civileket mindezt zöld mázzal leöntve."

hát, persze, bazdmeg, amikor a mongolFidióta azt hiszi, hogy a Greenpeace fecskékkel és robbanószerrel megrakott, csónakokon megy neki az olajtankereknek.

látom, a Habony hozott nektek a szerből.

youtu.be/KvP2jH7wVP0?t=96

maxval35 2021.09.28. 12:17:21

@Bandibacsi34: "A hiszterikus lezarasok miatt nincs eleg sofőr."

Azaz a Brexit miatt.

Olyan sötét vagy, ahogy az csak az ilyen náci, EU-ellenes faszokhoz illik.

maxval35 2021.09.28. 12:22:40

@nemecsekerno_007:

meltanyossag.blog.hu/2021/08/23/mindannyian_afganisztan_vagyunk/full_commentlist/1#c40864760

több szempontból is teljes idiótaság, amit írtál.

1) Mi az, hogy MZP? MSZP-re gondoltál, csak diszlexiás selejt vagy.
2) TSZ elnökök az MSZMP-ben voltak, nem az MSZP-ben. volt közben rendszerváltás. a hajdani TSZ elnökök és leszármazottaik ma nagyrészt a Fideszben és Fidesz körül vannak.
3) Az MSZP-ben és a támogatói között ma gyakorlatilag nincs dúsgazdag ember. tehát nevetséges az, hogy Mészáros szintű lopásokat vizionálsz.
4) Az MSZP a mai ellenzéknek egy pár százalékos töredéke
5) Ma az ellenzék talán leggazdagabb embere Gyurcsány. ő a 90-es évek elején gazdagodott meg. ez nem lehetett Mészároshoz hasonló lopás, hiszen Gyurcsány nem Antall József falusi komája volt. továbbá, Gyurcsány Mészáros vagyonának töredékével rendelkezik
6) Annyit, mint Mészáros a magyar történelemben még soha senki nem lopott. az Orbán qrmány nagyságrendekkel, velejéig korruptabb maffiaqrmány az összes valaha volt kormányhoz képest, beleértve akár a Kádár-rendszert is . ilyen nagyüzemi lopást senki nem csinált. a Rákosi-rendszerben például egyetlen ember sem volt olyan gazdag, mint Mészáros.

felfogod, te kis mongolFidióta? a magyar történelem messze legdurvább maffiaqrmányának nyalsz, mert egy pszichopata elmebeteg vagy.

maxval35 2021.09.28. 12:39:56

@nemecsekerno_007:

meltanyossag.blog.hu/2021/08/23/mindannyian_afganisztan_vagyunk/full_commentlist/1#c40864760

több szempontból is teljes idiótaság, amit írtál.

1) TSZ elnökök az MSZMP-ben voltak, nem az MSZP-ben. volt közben rendszerváltás. a hajdani TSZ elnökök és leszármazottaik ma nagyrészt a Fideszben és Fidesz körül vannak.
2) Az MSZP-ben és a támogatói között ma gyakorlatilag nincs dúsgazdag ember. tehát nevetséges az, hogy Mészáros szintű lopásokat vizionálsz.
3) Az MSZP a mai ellenzéknek egy pár százalékos töredéke
4) Ma az ellenzék talán leggazdagabb embere Gyurcsány. ő a 90-es évek elején gazdagodott meg. ez nem lehetett Mészároshoz hasonló lopás, hiszen Gyurcsány nem Antall József falusi komája volt. továbbá, Gyurcsány Mészáros vagyonának töredékével rendelkezik
5) Annyit, mint Mészáros a magyar történelemben még soha senki nem lopott. az Orbán qrmány nagyságrendekkel, velejéig korruptabb maffiaqrmány az összes valaha volt kormányhoz képest, beleértve akár a Kádár-rendszert is . ilyen nagyüzemi lopást senki nem csinált. a Rákosi-rendszerben például egyetlen ember sem volt olyan gazdag, mint Mészáros.

felfogod, te kis mongolFidióta? a magyar történelem messze legdurvább maffiaqrmányának nyalsz, mert egy pszichopata elmebeteg vagy.

nemecsekerno_007 2021.09.28. 13:00:07

@maxval35: Széchenyi előbb csinált valamit aztán bolondult meg. Neked ez nem sikerült.

GyMasa 2021.09.28. 13:09:18

@élveteg:
Bizony vannak...
Csak ott is olyan kiváló a szociáli segélyezési rendszer, hogy egyrészt túl bőkezű, másrészt pedig, amint keresni kezd valaki, hamar (khm... rugalmasan) kikerül belőle, azaz arra vannak motíválva az emberek, hogy otthon üljenek.

GyMasa 2021.09.28. 13:12:37

@csorsza:
Volt egyszer egy Egyiptomi kollégám, aki azt mondta nekem, hogy azért jött Európába, mert elege lett az otthoni munkamorálból.
Szabályosan kiröhögték, ha dolgozni akart, mert az ottani felfogás szerint napi 1 óránál többet nem szabad munkával tölteni.
És, azok voltak az ottani "szorgalmasok"!
:-D
Gondolod, hogy haladtak a projektek...

Feesh 2021.09.28. 13:48:25

Akit pedig az igazsag erdekel: soforhiany van egesz NY Europaban, a nemeteknel allitolag 65000 sofor hianyzik (*nem neztem utana mostansag)
Miert? Mit is mond az EU? Mindegy honnan jottel, ha Nemetorszagban vezeted a kamiont meg ha atutazoban is, nemet ber jar. A keletiek nem tudnak tobbe alaverni a hazai cegeknek. Ez persze inflaciot fog gerjeszteni, de ez van, nicns tobbe keleti kizsakmanyolas stb.

Az angoloknal Brexit van illetve IR35 szabalyvaltozas - aki vallalkozokent csak egyetlen ceggel all szerzodesben az alkalmazott es fizessen rendesen adot. Ez nem tetszik a sok sofornek, ezert nem jonnek vissza a fizetett furlough utan.

Ja, meg az emberek hulyek.

Ti csak nyugodtan oljetek tovabb egymast itten a kommentekben.

sírjatok 2021.09.28. 13:52:17

@steery: Te most vagy egy zseniális troll vagy, vagy tök hülye, és én egy kicsit a zseniális troll felé hajlok. Ha tényleg az vagy, baromi jó vagy :)

frikazojd · http://kocs.ma 2021.09.28. 13:53:09

valamiért a brextardok nem tolonganak hogy biciklivel vigyék a benzint a kutakra vagy levágják a pulykát karácsonyra vagy terményt szedjenek a földeken. nem is értem.

maxval35 2021.09.28. 14:00:36

@sírjatok: kismalac.blog.hu/2021/09/13/a_stilus_maga_a_miniszterelnok-jelolt?full_commentlist=1#c40909614

1) tolvajoknak demokráciában is börtönben a helyük
2) Orbán, Mészáros, Tiborcz és tsai tolvajok.
3) ezért börtönben a helyük
4) mivel az ellenzék demokratikus, ezért bíróságok fogják leültetni Orbánékat.

ennyike, kis mongolFidióta selejt! ennyit tudtok. hülyék vagytok, mint a főd.

maxval35 2021.09.28. 14:17:57

@frikazojd: szeka.blog.hu/2021/09/03/kinossa_valt_a_fidesz_szamara_a_fudan_egyetem_ugye_de_nehez_lesz_szabadulnia_tole?full_commentlist=1#c40888286

az elmebeteg, nemzetgyűlülő komcsi az, akinek fontos Fudan. a kínaiak a komcsik. ennyit se tudsz,t e kis elmebeteg genetikai selejt mongolFidióta?!

Orbán milliárdokat lopjon a komcsi Kínának a magyar adófizetők pénzéből arra, hogy komcsi ideológiát mossanak a fiatalok fejébe.

steery 2021.09.29. 19:32:28

@sírjatok: Mindig jókat mosolygok, amikor azt látom, hogy sokan mennyire fel tudják kúrni a csöppnyi agyukat a talányos hozzászólásaimon. Ugyanis direkt törekszem rá, hogy amit írok, az többféleképp is értelmezhető legyen. És nem szoktam odatenni zárójelben a magyarázatot, hogy ezt most hogy kell érteni. Mindenki értse úgy, ahogy akarja. A reakciók többet elárulnak a reagálókról, mint bárki sejtené. Ez amolyan IQ teszt a neten. Van aki lenáciz, mások letrolloznak vagy bőszen anyáznak és van aki együtt mosolyog velem a sok okostónin. :-D
süti beállítások módosítása