A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.09.20. 10:18 Blackwaters

Eltemették II. Erzsébetet

queen_elizabeth_funeral.jpegAz egész napos rendezvényt milliók követték világszerte. Az uralkodónőt Windsorban helyezték örök nyugalomra.

A 21. századi Egyesült Királyság egyik legnagyobb eseményét rendezték meg hétfőn, szeptember 19-én, miután elhunyt a 70 éve uralkodó II. Erzsébet királynő. A monarcha temetése a legnagyobb ilyen rendezvény volt 1965 óta és legalább annyian voltak rá kíváncsiak, mint a londoni olimpiára. A korábban felravatalozott uralkodónőhöz közel félmillióan érkeztek az elmúlt napokban, hogy koporsója mellett leróják kegyeletüket. A Westminster Hallból a koporsót hétfőn átszállították a Westminster-apátságba, ahol magyar idő szerint déltől kezdődött a gyászszertartás. A szertartásra számos külföldi politikus is hivatalos volt, így a szertartás egyben diplomáciai esemény is lett. Az egyórás szertartás végén néma csenddel adóztak II. Erzsébet tiszteletére, majd elnénekelték a himnuszt. A koporsót ezután átszállították előbb a Buckingham-palotához, majd onnan Windsorba, ahol egy gyászmenetet követően az elhunytat örök nyugalomra helyezték a királyi sírboltba, a Szent György kápolnába, férje, a néhai Fülöp herceg mellé. 

Szólj hozzá!

Címkék: halál gyász temető királynő egyesült királyság 2022 Windsor II. Erzsébet Westminster Fülöp herceg buckingham-palota ekozbenlondonban Eközbenlondonban Westminster Abbey


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr3517935578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása