A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.10.31. 08:54 Blackwaters

Honnan ered a faragott sütőtök szokása?

Az angolszász kultúrában népszerű Halloween egyik szimbóluma a faragott sütőtök, amikor kibeleznek egy emberi fej méretű vagy még nagyobb sütőtököt és ijesztő arcot készítenek belőle. De honnan ered ez a bizarr népszokás?

Szólj hozzá!

Címkék: sütőtök szokás ünnepség Halloween Nagy-Britannia Samhain ekozbenlondonban Eközbenlondonban Stingy Jack


2017.10.26. 10:23 Blackwaters

A Brexit miatt is kisebbek lettek a csokiszeletek

A Brexit miatt zuhanó fonttal és a növekvő alapanyagárakkal magyarázzák a gyártók, hogy észrevehetően csökkent a népszerű csokoládészeletek súlya és mérete. De a változásra hatnak az új szabályozások is.

6 komment

Címkék: statisztika üzlet infláció egészségügy csokoládé 2020 élelmiszer 2017 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit


2017.10.16. 15:33 Blackwaters

30 éve volt a Nagy Vihar

A most Angliára, valamint Írországra zúduló Ophelia hurrikán kapcsán több műsorban is felidézték a kereken 30 évvel ezelőtti pusztító erejű trópusi vihart, ami számos emberéletet követelt.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia katasztrófa időjárás halál 1987 vihar 2017 London Nagy-Britannia Cornwall ekozbenlondonban Eközbenlondonban


2017.10.15. 09:31 Blackwaters

Öt sötét múltú pub

A Londonist összegyűjtött öt olyan jól menő pubot, aminek a múltjára árnyék vetül. Ezek között van, ahova prostituáltak jártak, máshol bűnözők kerestek menedéket, és volt, ahol pusztakezes bunyókat rendeztek. Feltűnik Jamie Oliver ükapja és Hasfelmetsző Jack is.

2 komment

Címkék: sör prostitúció pub kocsma ital bűnügy London City Jamie Oliver ekozbenlondonban Hasfelmetsző Jack Eközbenlondonban


2017.10.07. 09:15 Blackwaters

Ezek a legzajosabb londoni kerületek

142 ezer bejelentés érkezett tavaly az önkormányzatokhoz hangoskodó lakók miatt, ezek több mint harmada házibulik miatt történt. Görgessen tovább, hogy megtudja, hova érdemes költöznie és hova nem, ha nyugalmat akar.

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika lakás zaj házibuli 2016 londoni London ekozbenlondonban lakossága haringey Eközbenlondonban Kensington Islington Newham


2017.10.01. 09:01 Blackwaters

Gorilla is van Európa legforgalmasabb talált tárgyak osztályán

Naponta 1200 új tárgy landol a londoni tömegközlekedési vállalat (TfL) talált tárgyait gyűjtő irodájában, a Bakers Streetnél, ahol 65 ember dolgozik szüntelenül azon, hogy szortírozza és nyilvántartásba vegye a cuccokat.

Szólj hozzá!

Címkék: metró tömegközlekedés talált tárgyak tfl London ekozbenlondonban Eközbenlondonban Baker Street


süti beállítások módosítása