A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.02.20. 16:40 Blackwaters

Itt van a Londoni Magyar Ház, amit a magyar kormány vásárolt

19_cockspur_street.jpgKattintson, ha érdekli, hogy hol van az épület a Trafalgar tér közelében és ismerje meg a múltját.

A magyar külügyminiszter jelentette be, hogy vett a magyar kormány egy hétemeletes házat London központjában, hogy méltó helyen találkozhassanak a kintélő magyarok. Ez lesz hamarosan a Londoni Magyar Ház. Az épületben iskola, színházterem, kiállítótér is működik majd, jelenleg azonban még felújítják. Az épület a 17-19 Cockspur Streetnél található, és a Canadian National Railway Company felirat szerepel rajta, a homlokzatán pedig kanadai tartományok címerei láthatóak az ablakok között. Jelenleg egy londoni látogatóközpont található itt.

Egy befektetőknek szóló 2016-os kiadvány szerint az ingatlan 1750 négyzetméteres, és akkor 25 millió fontot (10 milliárd 750 millió forintot) kértek érte. Arról nincs szó, hogy ez most mennyibe került, de mivel az ingatlanárak nőttek az elmúlt öt évben, feltehetően drágább volt ennél. Az épület 1907 és 1909 között épült, a Grand Trunk Railway részére, amelyet 1923-ban bekebelezett a Canadian National Railway Company, aminek nevét a bejárat feletti felirat is hirdeti. Az építész Sir Aston Webb volt, aki dolgozott a Buckingham palotán és az Admiralty Archon is. A II-es szintű műemléki védettséget élvező épület központi helyen van, a Trafalgar tértől pár percre, ezért elsősorban befektetőknek ajánlották korábban, hiszen a benne található irodák jól kiadhatók.

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan magyar kultúra kormány ház 2022 London Trafalgar Square ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr3617680600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása