A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2015.06.25. 08:24 Blackwaters

Ezek a legbűnösebb londoni kerületek

forensic-investigators-pr-012.jpg

1. Westminster

A város központjának számító kerület, amely olyan helyeknek ad otthont, mint a Hyde Park, a Regent's Park, a Parliament vagy a Buckingham Palota, a legkriminálisabb kerület a statisztikák szerint. Csak idén májusban mintegy 4102 esetről tettek feljelentést, és ezek között kiugróan magas (közel 50%) az erőszakos és az antiszociális viselkedés aránya. Noha összességében csökken a bűnözés a kerületben, amely a legtöbb turistát vonzza évről évre, még mindig messze a legrosszabbnak számít egész Londonban: évente majd 7000 bűn jut minden egyes négyzetkilométerre, ami évente közel 70 ezer bűnesetet jelent.

2. Islington

A Westminster szomszédságában, északra fekvő kerület az egyik legfelkapottabb és legdrágább kerület Londonban. Azonban arról is hírhedt, hogy mágnesként vonzza a bűnelkövetőket. 100 ezer lakosra mintegy 10,45 bűncselekmény jut. Kiugróan magas az emberölések száma, azon belül is a késsel elkövetett erőszakos cselekményeké (ezekről korábban ITT írtunk). A késelések áldozatai gyakran fiatalkorúak. Csak idén januárban mintegy hét fiatalkorút vittek kórházba szúrt sebbel, az elmúlt hat hónapban pedig összesen három helyi fiatal halt bele késelésbe. Az erőszakos cselekmények többsége fényes nappal történt, köztereken, parkokban.

3. Camden

Pár évig Kensington és Chelsea volt a bronzérmes a kriminalisztikai statisztikákban, de ezt a szerepet tavaly átvette Camden, amely Islington és Westminster között található és kedvelt turistacélpont, valamint lakóövezet. Camdenben szinte pontosan ugyanannyi bűneset történik, mint Islingtonban és itt is a személyek elleni erőszakból van a legtöbb. A kerületen belül a leginkább a Holborn állomás környékén, valamint Camden Townban csapnak le az elkövetők áldozataikra, de a Metropolitian Police adatai szerint Bloomsbury és a Regent's Park környéke sem a legbiztonságosabb. A kerület romló statisztikai mutatója alapján elképzelhető, hogy a közeljövőben átveszi a gyászos második helyet Islingtontól.

4. Kensington és Chelsea

A legdrágábbnak számító kerület statisztikája javult ugyan az elmúlt években, de még így is benne van az első ötben. Ebben a kerületben a személyek elleni erőszakos cselekedetek mellett a rablások aránya sem elhanyagolható, főleg az olyan típusúaké, amelyeket motorról követnek el. A kerület fekete báránya Brompton környéke, valamint az Earl's Court, de Colville is ebbe a csoportba tartozik. Ugyanakkor Kensington és Chelsea messze biztonságosabb, mint akár Camden, akár Islington.

5. Hackney

A több bandának is otthont adó, ugyanakkor hipszterek és diákok által is felkapott, kelet-londoni Hackney évek óta őrzi az ötödik helyet a kriminálstatisztikában. Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy sokáig Hackney számított a legrosszabb kerületnek, ám az elmúlt évtizedben idetelepült start-upok, valamint az ingatlanárak emelkedése és a kerület megfiatalodása meghozta az eredményt és visszaszorulóban a bűnözés. Így Hackney immár nem annyira a bűnözőiről, hanem a kávézóiról, a biopiacairól, a designerboltjairól, valamint kisvállalkozásairól híres.

Akit érdekel, melyek számítanak a legbiztonságosabb kerületeknek, az kattintson IDE.

9 komment

Címkék: statisztika halál rendőrség bűnügy London Westminster ekozbenlondonban Camden Eközbenlondonban Kensington Islington ezek a legbűnösebb londoni kerületek


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr247541804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aleb19 2015.06.26. 08:31:45

ezek a keruletek egyesevel is majdnem budapest meretuek ezert igen osszetettek is...sokkal inkabb jo ha tudod hol talalhatoak a no-go reszek

konrada 2015.06.26. 10:18:40

Ezek az angolok micsoda késes népek lettek! Hovát tűnt az angol hidegvér??

2015.06.26. 10:25:04

@konrada: cold-blooded murder. typical English

arsenal71 2015.06.26. 11:26:22

@konrada: Volt "szerencsém" átautózni London északi részén a múlt héten. Hát született (fehér) angolt csak mutatóban láttam. Ez nem rasszizmus, hanem tény.

N. Barbie 2015.06.26. 11:26:50

@konrada: nem az angolok, az "ujangolok" a keses nepek, nem meglepo modon.

Bicepsz Elek 2015.06.26. 11:28:45

A dolgok mindig valtoznak es a statisztika hazudik!!!
1, Londonban minden kerulet kevert: a gazdag reszekre is betelepitettek szocialis berlakasokat(slumma valtak). Londonban alapvetoen jo hely a City, kijebb pedig ahol kertes hazak vannak, nem pedig tobbemeletes tarsashazak(minel magasabbak a toronyhazak, annal sz.rabb hely).
2, Az ember vagyona es testi epsege a majomkorzetekben van veszelyeztetve. Erdekes, hogy Parlamenttol kisse nyugatra az eszaki partom egy nagy slum van(persze, hogy veszelyes), Elephant n Castle is az(bar egyes reszeit bontjak), Brixton is az, de egyes reszei nagyon jova valtak utobb. Del-London keleti resze veszesen sz.r, a nyugati az tobbnyire jo(bar szivarognak be oda is a renitens elemek).
3, Sok gazdag reszben es turistahelyen foleg zsebtolvajok es szelhamosok garazdakodnak(akik keleteui. bevandorlok, mert az a majmoknak tul finom buncselekmeny).
4, A muszlim helyekkel altalaban nincsen baj, csak neha saria-rendorseget jatszanak

♔bаtyu♔ 2015.06.26. 12:08:06

Sötétbőrű angolok késsel. Azt tudom mondani, megérdemlik. Ahogy a svédek, hollandok is. Multikulti.

Mi szépen megvárjuk amíg ezek tönkreteszik Európa nyugati felét aztán csatlakozunk az orosz kereskedelmi és védelmi szövetséghez:)))))))

ex-dr. vuk 2015.06.26. 12:25:28

Camden: "A kerületen belül a leginkább a Holborn állomás környékén" ..

Te jo eg .. Holborn az miota van Camdenben? Es Camden miota van Islington es Westminster kozott? Lehet, hogy nem artott volna ranezni a terkepre mielott megszuletett ez a poszt.

ex-dr. vuk 2015.06.26. 12:27:09

Na most nezem mennyire elcseszettul vannak a borough hatarok...
mea culpa. de barkit megkerdezel nem sorolja Holbornt es kornyeket Camdenhez.
süti beállítások módosítása