A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2015.09.03. 13:33 Westminster

Budapesttől hangos az angol sajtó

_85338477_hi028833403.jpgA BBC és a Guardian is címlapon foglalkozik az európai menekültválsággal, aminek fókuszában Budapest, ill. a magyar kormány áll. Idézik Orbán Viktor mai nyilatkozatát, hogy "a menekültkérdés német probléma, nem európai". David Cameronra eközben nagy nyomás nehezedik, hogy fogadjon be az Egyesült Királyság több menekültet.

Európa tehetetlennek bizonyul a menekültválság kérdésében. Miközben Németország, Franciaország és Olaszország egységes fellépésre, a szíriai menekültek befogadására, egyenlő elosztására budít, a Visegrádi Négyek ezt ellenzik, Észak-Európa pedig, beleértve Angliát, hallgat. Budapest, azon belül is a Keleti pályaudvar és környéke, ahol az összezsúfolódott, Németország felé igyekvő menekültek megrekedtek, már napok óta a brit lapok címoldalán szerepel, mint az európai menekültválság szimbóluma. 

A brit kormány, élén David Cameronnal kijelentette, hogy további lépések szükségesek menekültkérdésben, mert a több és még több menekült befogadása nem jelent megoldást. Anglia a nyáron szenvedett el hasonló krízist, mikor a Csalagutat le kellett zárni több alkalommal, a főként Afrikából érkező migránsok miatt, akik át akartak szökni Franciaországból. Azóta a Calaisban lévő kerítéseket, amely védi a Csalagutat, megmagasították, őrzését megszigorították, és most a közlekedés ismét zavartalan.

A most kialakult újabb menekültkrízis kapcsán azonban több politikus, köztük konzervatívok is, felszolították David Cameront, hagyjon fel a be nem engedés politikájával, és tegye lehetővé szíriai migránsok befogadását. Ezt azzal indokolják, hogy az Egyesült Királyság hagyományosan befogadó nemzet, valamint hogy részt kell vállalnia az összeurópai problémából. A brit kormányfő egyelőre nem enged a nyomásnak, mert mint hangsúlyozta, ezek csak tüneti kezelések, de nem oldják meg a fő gondot, a probléma gyökerét, amely a tengeren túl van, ahonnan a migránsok ezrével érkeznek. Közben petíció is indult a migránsok befogadására, az aláírók száma már meghaladta a százezret.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia politika eu válság migráció menekültek London Budapest migránsok ekozbenlondonban Eközbenlondonban Budapesttől hangos az angol sajtó


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr617758012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása